דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"א בניסן תשפ"ד 19.04.24
15.5°תל אביב
  • 12.5°ירושלים
  • 15.5°תל אביב
  • 16.8°חיפה
  • 16.4°אשדוד
  • 13.7°באר שבע
  • 20.0°אילת
  • 15.7°טבריה
  • 12.8°צפת
  • 14.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תאונות בענף הבניין

עבודה מסוכנת / איך נוכל למנוע את התאונה הבאה בסביבתנו?

מינהל הבטיחות במשרד העבודה הקים חמ"ל מיוחד אליו ניתן להעביר, בקלות ובמהירות, דיווחים על מפגעים בסיבתכם | ראובן בן שמעון, ממונה בטיחות מונה מספר סימנים להתנהלות לא בטוחה שניתן לאתר גם בעין בלתי מקצועית

צילום: קובי גדעון \ פלאש 90
צילום: קובי גדעון \ פלאש 90
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

מדי שבוע אנחנו שומעים בחדשות על עובדי בניין שנפגעים במהלך עבודתם. יותר ויותר אנחנו מרימים ראשינו למעלה כשאנחנו עוברים ליד אתרי הבנייה – חושבים מי יושב למעלה על המנוף, מביטים בפיגומים ובעובדים שעליהם – האם הם בטוחים? האם בסביבת גני הילדים של ילדינו יש סכנה של נפילת חפצים? האם יש בידינו מה לעשות?

חדשות לבקרים כותבים לנו קוראים שעדים לעבודה מסוכנת באתרי הבניה בסביבתם, בשאלה להיכן אפשר לדווח. עד עתה לא היה במשרד העבודה והרווחה מנגנון דיווח מסודר, למעט כתובות המייל של מפקחי העבודה האיזוריים שהסתתרו להם במעמקי האתר.

כעת, עם כניסתן של תקנות העיצומים הכספיים בגין עבירות בטיחות לתוקף בתחילת החודש – הקים מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית חמ"ל מיוחד שירכז את פעולות האכיפה ברחבי הארץ. הציבור מוזמן לשלוח מידע, תיעוד של הפרות, תמונות, ושאלות על ההליך למייל: itzumim.safety@molsa.gov.il.

מה תוכלו לבחון, גם בעין בלתי מקצועית, באתר הבניה הקרוב לביתכם? הכנו עבורכם רשימה בסיועו של  ראובן בן שמעון, ממונה בטיחות במקצועו ומקים הפורום למניעת תאונות עבודה:

ציוד מגן אישי לעובדים – קסדה להגנת הראש, נעלי בטיחות וציוד מגן אישי לעבודה בגובה יתר. ציוד מגן אישי בהתאם לסוג העבודה והסיכונים. על כלל הנוכחים באתר הבניה לחבוש לראשיהם קסדות מגן תקניות למניעת פגיעה מחפצים נופלים ופגיעות ראש. עובדים מחוייבים בעבודה עם נעלי בטיחות תקניות, סגורות ובעלות חיפוי ברזל פנימי, חל איסור לעבוד בסנדלים או כפכפים או כל נעל אחרת שאיננה נעל בטיחות. בכל עבודה בגובה העולה על שני מטרים, שיש בה סכנת נפילה, על העובד להיות רתום לרתמת בטיחות ואמצעים נוספים לעבודה בגובה. אחריות המעסיק לספק ציוד מגן אישי על חשבונו, לתדרך בנושא ולוודא את העמידה בהוראות הבטיחות ולבצע הדרכות עבודה בגובה על ידי מדריך מוסמך לעבורה בגובה.

צילום: פלאש 90. גרפיקה: אידאה
צילום: פלאש 90. גרפיקה: אידאה

מעקות תקינים – בכל מקום שיש בו סכנת נפילה – מרפסות פתוחות, קומות בהן עובדים ופיגומים, צריכים להיות מותקנים מעקות מחוזקים היטב. על המעקה להיות בעל שלושה חלקים (אזנים) וזאת על מנת למנוע נפילת עובדים ונפילת חפצים. (ראה איור)

צילום: פלאש 90. גרפיקה: אידאה
צילום: פלאש 90. גרפיקה: אידאה

גידור ראוי, ושילוט – את כל אתר הבניה צריכה להקיף גדר יציבה וחזקה, המונעת כניסת זרים ובייחוד ילדים העלולים להפגע. במקום בולט בכניסה לאתר חובה שיוצב שלט ובו מצויינים פרטי הפרוייקט כולל שם מנהל העבודה,  שם הקבלן המבצע, פרטים ליצירת קשר ושילוט אזהרה ברור.

צילום: פלאש 90. גרפיקה: אידאה
צילום: פלאש 90. גרפיקה: אידאה

הנפה תקינה – אין להניף ציוד וחפצים באמצעות העגורן אל מחוץ לשטח אתר הבניה, מעל לרחוב או לכביש. כמו כן, אסור להניף בני אדם באמצעות עגורן.

במידה וזיהיתם אתר בניה שאינו עומד בתקנות אלו תוכלו לפנות, כאמור, לכתובת הדוא"ל החדשה של מינהל הבטיחות והבריאות התעסוקתית.

רצוי לצלם ולשלוח את ליקויי הבטיחות אותם אתם מזהים – בצירוף הסבר מה זיהיתם בתמונות. כמו כן, חשוב לציין את כתובתו המדויקת של האתר, ובמידת האפשר לצרף גם את תמונתו של השלט המציג את פרטי היזם, הקבלן ומנהל העבודה. לצד הדיווח למינהל הבטיחות – רצוי לדווח גם לרשות המקומית במקרים של סכנה לשלום הציבור.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!