דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי ט"ו בניסן תשפ"ד 23.04.24
29.5°תל אביב
  • 30.4°ירושלים
  • 29.5°תל אביב
  • 28.7°חיפה
  • 26.6°אשדוד
  • 35.5°באר שבע
  • 39.2°אילת
  • 34.4°טבריה
  • 29.4°צפת
  • 32.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

מכופף הבננות

אריק אינשטין אהב ל"כופף" בננות…

אין לי פה מטע של בננות לכופף אבל היו לי ארבע בננות בשלות שהפכו עם עוד כמה מרכיבים בריאים לעוגת בננות בריאה, עסיסית וטעימה.

הבננה נחשבת לפצצת אנרגיה ורואים אותה בידיהם של טניסאים וספורטאים בזמן תחרות/אימון. היא מכילה המון אשלגן – מינרל החשוב לוויסות לחץ הדם.

כמו כן מכילה: מגנזיום, סיבים תזונתיים, ויטמיני B לאיזון ולתפקוד טוב של מערכת העצבים, וחומצת אמינו טריפטופן האחראית על ייצור הסרטונין שהוא הורמון הרוגע ומצב הרוח.

חומרים
——-
4 בננות בשלות ומעוכות עם כף סילאן
1 ביצה
שליש כוס שמן זית כתית מעולה כבישה קרה
חצי כוס סוכר קנים אורגני
1.5 כוסות קמח כוסמין מלא
כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום (להשיג בחנויות טבע)
שליש כפית קינמון
חופן שוקלדצי'פס מריר
חופן שקדים פרוסים/שבורים
חופן אגוזי מלך שבורים

אופן ההכנה:
————
מחממים תנור ל 180 מעלות
משמנים היטב תבנית מלבנית בינונית (גודל 20X25 ס"מ)
בקערה – מועכים היטב את הבננות עם כף רוטב סילאן
מוסיפים את הסוכר, השמן והביצה ומערבבים היטב
לאחר מכן מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפיה וקינמון.
מוסיפים אם התוספות: שקדים, אגוזי מלך והשוקולדצי'פס

אופים במשך 30-35 דקות ובודקים עם קיסם.

שבת שלום ובתיאבון

דפנה בורין- נטורופתית

קישור לשירו הנפלא של אריק אינשטין(מילים: מאיר אריאל, לחן: שלום חנוך):

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!