דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי ח' בניסן תשפ"ד 16.04.24
26.2°תל אביב
  • 25.8°ירושלים
  • 26.2°תל אביב
  • 23.8°חיפה
  • 23.4°אשדוד
  • 30.1°באר שבע
  • 33.7°אילת
  • 30.7°טבריה
  • 23.8°צפת
  • 27.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
הוועד האולימפי

ספורט / שינוי תודעתי: הוועד האולימפי גיבש תקנון למניעת הטרדות מיניות בספורט

התקנון קובע חובת התייחסות לכל גילוי של בריונות, השפלה והתנהגות אלימה, לצד טיפוח "סביבת עבודה, אימון ותחרות בטוחים ומכבדים" | משרד הספורט: נדרוש מהאיגודים הענפיים לאמץ את התקנון

משרדי הוועד האולימפי בתל-אביב (צילום: ד״ר אבישי טייכר / ויקיפדיה).
משרדי הוועד האולימפי בתל-אביב (צילום: ד״ר אבישי טייכר / ויקיפדיה).
ליאור ברטל
ליאור ברטל
כתב ספורט
צרו קשר עם המערכת:

הוועד האולימפי בישראל בשיתוף עם מנהל הספורט קיימו ביום ראשון השתלמות מיוחדת למנכ"לי איגודי הספורט בנושא מניעת הטרדה מינית וקידום מוגנות בספורט שהועברה על-ידי עו"ד אפרת נחמני-בר מהמרכז לכבוד האדם ועו"ד אורי קידר, ראש צוות ההיגוי, שהתקנון אותו כתב הוצג ואושר בתחילת השבוע על-ידי הנהלת הוועד האולימפי בישראל.

זהו שינוי תודעתי חשוב שעשו בוועד האולימפי הישראלי, שהחליט להתייחס ברצינות לנושא הטרדה ופגיעה מינית בספורט. לצערנו הרב, בשנה האחרונה החלו לצאת לאור פרשיות קשות של פגיעה וניצול מיני מרחבי עולם הכדורגל והספורט, כאשר המוכרת והמזעזעת מכולם היא התנהלותו של ד"ר לארי נאסר, שכרופא נבחרת ההתעמלות של ארה"ב, פגע מינית ביותר מ-140 נערות שהיו תחת אחריותו בנבחרת.

ההחלטה של הוועד האולימפי לאגד את ההנחיות בתוך עולם העבודה הרגיש, של אנשים בעלי סמכות עם הספורטאים הצעירים שעובדים ומתפתחים תחת ידם, מצליחה לגעת בנקודות החשובות באמת בהגנה על הילדים והילדות שההורים שולחים לאגודות הספורט השונות בארץ וראוי שיצאו הנחיות ברורות המגדירות את הקווים האדומים.

הקווים האדומים שהוגדרו כוללים בתוכם התייחסות לכל גילוי של בריונות או התנהגות אלימה, לרבות שימוש בכפייה או אכזריות מתמדת, המכוונת להשיג שליטה על משתתף אחר. כל התנהגות מאיימת, משפילה, פוגעת או מזיקה פיזית, המופעלת על יחיד לעתים קרובות כתנאי להצטרפות או להישארות חלק מקבוצה או צוות. כל דפוס התנהגות, בין שהיא פיזית ובין שאינה פיזית, המיועדת לגרום לפחד, השפלה או מטרד, לפגוע או להשפיל, ליצור סביבה עויינת, או לשקף הטיה מפלה על רקע מין, גזע, מוצא אתני, תרבות, דת או ביטוי מיני.

בנוסף לכך, בתוך התוכנית ישנה התייחסות מיוחדת למה שלפעמים נראה כחלק שנשאר אפור ביחסים שבין המאמן לשחקניו. גם כאן, בצעד אמיץ וחשוב, הוועד האולימפי אסר על כל סוג של יחסי מרות מיניים, כנראה כלקח מהיחסים הבלתי מקובלים שהתגלו השנה בין מאמן נבחרת אנגליה לשעבר בכדורגל נשים מארק סמפסון לאחת השחקניות שלו בעבר כשהייתה בת 18.

המלצות הוועד האולימפי בישראל לאיגודי הספורט: לאמץ את התקנון למניעת הטרדה מינית וקידום מוגנות בספורט האולימפי בישראל, למנות ממונה למניעת הטרדה מינית וקידום מוגנות בספורט. לקיים פעולות חינוכיות, פרסום והסברה של התקנון המרחיב בתחום המוגנות בספורט ולא רק של הטרדות מיניות, להנחיל מסר חד וברור מראשי הארגונים ולהקים מטה שיטפח אקלים ארגוני שוויוני ומכבד.

את ההשתלמות פתח גילי לוסטיג, מנכ"ל הוועד האולימפי בישראל, שהבהיר למשתתפי ההשתלמות כי "בוועד האולימפי נחושים ליישם את התקנון הלכה למעשה ואנו ממליצים לכל איגודי הספורט והתאחדויות הספורט לאמץ את התקנון ולפעול על פיו". לוסטיג הציג במעמד זה את השחיינית האולימפית שלומית ניר טור שמונתה על ידי הוועד האולימפי בישראל לממונה להטרדות מיניות מטעמו.

מימין: שלומית ניר טור, גילי לוסטיג ותא"ל (במיל) סוזי יוגב (צילום: הוועד האולימפי בישראל)
מימין: שלומית ניר טור, גילי לוסטיג ותא"ל (במיל) סוזי יוגב (צילום: הוועד האולימפי בישראל)

תא"ל (במיל') סוזי יוגב, יו"ר הוועדה לשיוויון מגדרי של הוועד האולימפי בישראל, הדגישה כי "באימוץ התקנון למניעת הטרדה מינית וקידום המוגנות בספורט, נקט הוועד האולימפי בישראל עמדה מנהיגותית והציב עצמו כמגדלור ערכי, מוביל ומעצב תרבות ונורמות המבטיחים סביבת עבודה, אימון ותחרות בטוחים ומכבדים המאפשרים מיצוי היכולות של כלל ספורטאיה, עובדיה ומתנדביה".

דודו מלכא, סגן ראש מנהל הספורט, שהשתתף בהשתלמות ציין ש"משרד הספורט יגבה את הוועדה ותצא דרישה מפורשת מהאיגודים לאמץ את התקנון, ואף אפשר ונכון לכפות זאת על האיגודים".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!