מחירי הדלק הנמצאים בפיקוח יעודכנו בחצות הלילה שבית שבת לראשון. על פי התעריף החדש, יעלה המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת ל-6.16 שקלים לליטר, עליה של 20 אגורות מהחודש האחרון (כ-3.36%). המחיר תקף לתחנות בשירות עצמי. התוספת לשירות מלא תעמוד על 19 אגורות לליטר (כולל מע"מ), ללא שינוי מהחודש הקודם.

מחירו המרבי של ליטן בנזין באילת יעמוד על 5.26 שקלים לליטר בשירות עצמי, ותופסת של 16 אגורות למחיר מלא.

לאחר שנתיים של ירידות חדות במחירי הנפט, במהלכן ירד מחיר חבית נפט מ-100 דולר בסוף 2014 ועד לרמה של 30 דולר לחבית במהלך 2015, לפני כשלושה חודשים החל שינוי מגמה: סעודיה שעד כה הובילה קו של הצפת השוק בנפט בכדי להלחם בתעשיית פצלי השמן אמריקאית, הובילה החלטה באופ"ק לחזור ולהגביר את תפוקת הנפט שמוכרות המדינות בכדי לחזור לשוק מאוזן עם מחירים גבוהים

היקפו האדיר של הסחר בנפט ותפקידו המרכזי בשרשרת הייצור והשינוע של רוב הסחורות, הופכות שינוי מגמה זה לשינוי שצפוי להשפיע על כלכלת העולם כולה.

עם זאת, יש לציין כי יותר מאשר מושפע מחיר הדלק בישראל מהתנודות במחירי חביות הנפט, משפיעים עליו המסים המוטלים עליו בישראל – המע"מ ומס הבלו.

מחיר הבנזין בישראל מורכב בעיקר ממיסים (בלו ומע"מ) והשאר הוא מרווח השיווק של חברות הדלק. כדי לעדכן את המחיר הבנזין, מנהל הדלק במשרד האנרגיה מודד את מחירו הממוצע של הבנזין באגן הים התיכון בחמשת ימי המסחר האחרונים בכל חודש בנקודת ייחוס ספציפית – הסחר בנמל לברה שבצרפת. ממוצע זה משוקלל עם שער הדולר ובתוספת המיסוי הופך למחיר הבנזין המקסימלי בישראל. מכיוון שמס הבלו נקוב בשקלים לליטר ולא באחוזים וחלקו במחיר הדלק גדול, מחיר הדלק יציב יותר ממחיר הבנזין. כך, הירידה הדרמטית במחיר הנפט משפיעה באופן מתון על מחיר הדלק בישראל, המתעדכן פעם אחת בחודש.