דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ט"ז בניסן תשפ"ד 24.04.24
33.5°תל אביב
  • 26.2°ירושלים
  • 33.5°תל אביב
  • 28.5°חיפה
  • 27.1°אשדוד
  • 28.8°באר שבע
  • 29.7°אילת
  • 27.8°טבריה
  • 20.8°צפת
  • 30.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
פירות וירקות

חקלאות / הכירו את ההמצאה החדשה שתגרום לילדיכם לאכול ירקות ופירות

חוקרים מהערבה פיתחו פרי אקזוטי חדש: מלפפון מתוק בטעם בננה ליים עשיר בוויטמין C והם מקווים כי הוא יעלה את קרנו של המלפפון הסובל משם רע, בייחוד בקרב הדור הצעיר

מלפפון מתוק חמוץ (צילום: באדיבות תקשורות- יעל שביט).
מלפפון מתוק חמוץ (צילום: באדיבות תקשורות- יעל שביט).

המלפפון החדש שפותח בערבה ושנראה כמו חייזר קוצני, מוגדר בשונה מהמלפפון הרגיל, לא כירק אלא כפרי אקזוטי, בעל טעם מתוק במיוחד. החקלאים שפיתחו אותו מקווים כי צורתו וטעמו יקסמו לילדים שבדרך כלל מעדיפים להימנע מאכילת ירקות ופירות.

את פרוטוקול גידול המלפפון, יעבירו החוקרים במחקר ופיתוח ערבה תיכונה, לחקלאי הערבה לגידול נרחב ולשיווק לייצוא, כנראה בשנה הבאה, כחלק ממציאת פתרונות לגידולים חקלאיים נוספים, מלבד הפלפלים.

מלפפון מתוק חמוץ (צילום: באדיבות תקשורות- יעל שביט).
מלפפון מתוק חמוץ (צילום: באדיבות תקשורות- יעל שביט).

רבקה אופנבך, מנהלת תחום ירקות במו"פ ערבה תיכונה אמרה כי: "לאחר מחקר מעמיק, אקלמנו את מלפפון ה'קיוואנו' בחממות המחקר החקלאי של מו"פ ערבה תיכונה, בניסיון להפיק ממנו פרי ייחודיי מתוק, העשיר בסיבים תזונתיים, בריא וטעים". לדבריה, בשל מראהו וטעמו גם הילדים יבקשו לאכול 'קיוואנו'.

מקור ה'קיוואנו' בדרום אפריקה. הוא מכונה 'מלפפונו-זואורוז' בשל צורתו החיצונית המזכיר גרסה פרה-היסטורית של מלפפון. צבע קליפתו בגוון צהוב – כתום והפנים מכיל גוון צהוב המצופה שכבה ירוקה בשרנית המקיפה את גרעיני המלפפון ממש כמו במלפפון שכולנו מכירים. לדברי החוקרים, כל 100 גר' מלפפון 'קיוואנו' מכיל 40% מהתצרוכת היומית של ויטמין C וקליפתו ניתנת לאכילה ועשירה גם כן בוויטמין C ובסיבים תזונתיים.

מלפפון מתוק חמוץ (צילום: באדיבות תקשורות- יעל שביט).
מלפפון מתוק חמוץ (צילום: באדיבות תקשורות- יעל שביט).

ה'קיוואנו' יוצג לראשונה, בתערוכה החקלאית הגדולה, שתתקיים בתחנת "יאיר" בחצבה, מרכז המו"פ (מחקר ופיתוח) החקלאי בערבה תיכונה וצפונית ב-1-2 בפברואר 2017. בתערוכה יוכלו המבקרים להתרשם מגידולו בחממות המחקר, ולראות ולטעום גם פירות וירקות נוספים כגון פפאיה ללא זרעים, סברס ללא קוצים, עלי תרד ענקיים שלל זני פלפלים צבעוניים, חריפים או מתוקים בצורות וטעמים מגוונים, קישואים צבעוניים, עגבניות שחורות, עגבניות טעם מתוקות ועוד.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!