הסלק נחשב ל"מזון על" (Super food) בשל היותו בעל נוגדי חמצון חזקים.
הוא עשיר במינרלים: אשלגן, אבץ, סידן, נחושת ומגנזיום.
אין בסלק הרבה ברזל אבל מה שיש בו נספג היטב בגופנו, דבר שהופך אותו למצוין למצבים של חוסר דם ואנמיה.
הסלק עשיר בביוטין שהוא מקבוצת ויטמיני B. עשיר גם בויטמיני C ו – E.
הוא מצוין לאנשים הסובלים מעצירויות, משפר ומעודד יציאות.
הוא עשיר בחומצה פולית החיונית לפעולה תקינה של מערכות רבות בגוף ובמיוחד מערכת העצבים, ולכן מומלץ לנשים בהריון להתפתחות תקינה של מערכת העצבים של העובר.
היום הכנתי סלט סלק חי המורכב מ:
2 סלקים מגוררים
2 גזרים מגוררים
2-3 כפות שמן זית, כתית מעולה, כבישה קרה
מיץ לימון סחוט לפי הטעם
חופן חמוציות (ללא סוכר)
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן קטן של אגוזי מלך שבורים, ללא קלייה
מעט מלח ומעט פלפל שחור לפי הטעם
בתיאבון עם הסלק המסלק בעיות
דפנה