דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת י"ב בניסן תשפ"ד 20.04.24
15.5°תל אביב
  • 12.5°ירושלים
  • 15.5°תל אביב
  • 16.8°חיפה
  • 16.4°אשדוד
  • 13.7°באר שבע
  • 20.0°אילת
  • 15.7°טבריה
  • 12.8°צפת
  • 14.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

פרג - פצצת סידן

משנכנס אדר מרבין בשמחה…
פורים הממשמש ובא מזכיר לי שזה זמן פרג!
באוזני המן, בעוגות וכקישוט בלחמים ולחמניות.

הפרג מופק מפרחי הפרג ושייך למשפחת הפרגיים.
הפרג מאוד בריא כי יש בו סידן ברמות גבוהות פי 15 יותר מאשר בחלב.
ב 100 גרם פרג יש 1500 מיליגרם סידן. בכף גרגירי פרג יש כמות סידן כמו בכוס חלב.
בפרג יש חומצות שומן בלתי רוויות התומכות בהורדת הכולסטרול "הרע" (LDL) ובמניעת מחלות כלי דם ולב.

הוא עשיר בסיבים תזונתיים התורמים רבות לפעילות המעיים ומפחיתים את ספיגת הסוכר והשומן מהמזון.
יחד עם זאת צריך לשתות כדי להימנע מעצירות.
הפרג גם עשיר באבץ – מינרל המשתתף בכ-300 תהליכים אנזימתיים בגופנו. האבץ חשוב לחיזוק השיער והציפורניים, פוריות הגבר ולמערכת חיסון תקינה.

טיפים לקניית פרג

רצוי לקנות את הפרג בחנויות תבלינים איכותיות, בשווקים ולא בשקיות במרכולים.
יש לוודא שבמקום בו אתם קונים יש תחלופת סחורה גבוהה.
יש לבקש מהמוכר לטחון את הפרג מול עיניכם במקום.
לפרג יש נטייה לספוח אליו ריחות ולהתעפש מהר, ולכן מומלץ לאחסן אותו, עד לשימוש, במקפיא, בקופסא סגורה. באופן זה גם תשמר טריותו.

לידיעה – ב 100 גרם פרג יש 500 קלוריות ולכן יש לצרוך אותו במתינות.

עוגת פרג עם קמח כוסמין
עוגת פרג עם קמח כוסמין

עוגת פרג לפורים

2 ביצים.
1/2 כוס שמן זית מעודן, כתית מעולה, כבישה קרה.
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי.
1 כוס קמח כוסמין מלא.
1 שקית אבקת אפייה.
100 גרם פרג
1/2 כוס קוקוס טחון.
2 תפוחי עץ מגורדים.
1/2 כוס סוכר קנים חום אורגני (ניתן להשיג בחנויות טבע).
חופן אגוזי מלך שבורים.
חופן שוקולדצי'פס מריר.

אופן ההכנה:

לערבב את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.
להעביר לתבנית אפייה משומנת בגודל של 28*20 ס"מ.
ניתן לפזר למעלה עוד קצת אגוזי מלך ושוקולדצי'פס.
לאפות בחום של 175 מעלות עד שקיסם יוצא נקי מהעוגה.

חג פורים שמח ובתאבון

@דפנה בורין נטורופתית

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!