ההיכרות הראשונית שלי עם הכוסמת היתה כמילוי בכרית חימום למיקרוגל, בימי החורף הקרים וכטיפול בבעיות אורטופדיות.
מקורה במזרח אסיה וכיום גידולה מתרכז בסין וברוסיה.
מבחינה בוטנית היא אינה שייכת למשפחת הדגניים אך דומה לה מבחינת ערכיה התזונתיים.
היא נחשבת לבריאה ועשירה במרכיבים חשובים וחיוניים כגון: אבץ, ברזל, נחושת ואשלגן, עושר של סיבים תזונתיים, חלבון איכותי וחומצה אמינית ליזין.
היא מכילה רוטין – נוגד חימצון אנטי-סרטני התומך בכלי הדם ועוזר בגמישותם ובכך מסייע לאיזון לחץ הדם.
הרוטין עוזר לגוף להתמודד גם עם נזקי קרינה.
הכוסמת מכילה גם קוורצטין – נוגד חמצון בעל פעילת אנטי-דלקתית, אנטי וויראלית ואנטי הסטמינית.
הכוסמת מצויינת לכולם ובמיוחד לחולי צליאק, מכיוון שאינה מכילה גלוטן.
==========
עם כל שלל יתרונותיה, היא לא זכתה עד לאחרונה ליחס אוהד מבני משפחתי.
לאחרונה ניסיתי את אטריות סובה, שהן 100 אחוז כוסמת, ונרשמה הצלחה!!!
אטריות סובה הן גרסה בריאה לפסטה (במקום פסטת החיטה המקובלת והשכיחה במטבח הישראלי).
יתרונן: בישול קצר, טעם עדין, ללא גלוטן ועם כל הערכים התזונתיים הטובים שכבר ציינתי לעיל.
אטריות הסובה השתלבו נפלא במנת ירקות מוקפצים שהכנתי לאחרונה:
שום, בצל, פלפל אדום, ברוקולי, גזר, כרובית, כרוב, מקלות סלרי ונבטים מוקפצים בשמן זית כתית מעולה כבישה קרה עם רוטב סויה, מעט צי'לי מתוק ומעט בלסמי.
תבלינים: פלפל שחור, צי'לי כתוש חריף, מעט גי'נג'ר מגורר ומלח לפי הטעם.
בטופ מעט אגוזי קשיו שבורים / אגוזי מלך שבורים.
והתוצאה זכתה למחיאות כפיים.
לכו על ה"קוסמת",
טעים, בריא, מזין ומשביע.
בתאבון
@דפנה בורין נטורופתית