דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י"ח באדר ב' תשפ"ד 28.03.24
21.4°תל אביב
  • 19.7°ירושלים
  • 21.4°תל אביב
  • 24.4°חיפה
  • 21.7°אשדוד
  • 25.0°באר שבע
  • 25.3°אילת
  • 21.1°טבריה
  • 20.8°צפת
  • 21.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

כמה פשוט – גרנולה ביתית במחבת

אם בא לכם להכין גרנולה תוצרת בית עם המון רכיבים טבעיים ובריאים, ללא סוכר וללא חומרים משמרים, המאמר הזה בשבילכם.

הגרנולה, קלה להכנה ותמיד אפשר לשלב בה דברים טובים שיש כבר בבית כמו: שקדים, פירות מיובשים, אגוזים וגרעינים.
אז במקום לקנות מן המוכן – קדימה תכינו בבית ולא תתחרטו.

קבלו מתכון קל ופשוט שהכנתי היום ונשנשנו אותו בהנאה לארוחת אחה"צ קסומה:

גראנולה ביתית
גראנולה ביתית

רכיבים:

1  כוס שיבולת שועל גסה
2  כפות קוקוס טחון
1  כף שומשום מלא
2  כפות גרעיני דלעת (לא קלויים)
3  כפות אגוזי מלך שבורים לא קלויים
2  כפות חתיכות שקדים לא קלויים
2-3  כפות סירופ סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
1  כף גדושה של שמן קוקוס אורגני
חופן של חמוציות

אופן ההכנה

מפזרים את שיבולת השועל בשכבה אחידה במחבת רחבה.
קולים על להבה בינונית תוך כדי בחישה מתמדת במשך כ-5 דקות.
מוסיפים את השומשום, גרעיני הדלעת, הקוקוס הטחון, השקדים ואגוזי המלך, מנמיכים את הלהבה ללהבה נמוכה, וממשיכים לקלות ולבחוש עוד כשלוש דקות.
בקערה קטנה נפרדת מערבבים את הסילאן עם שמן הקוקוס עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים על התערובת במחבת וממשיכים לבחוש עד שהגרנולה יבשה וכל חלקי הגרנולה ספגו את הסילאן ושמן הקוקוס.
מורידים מהאש ומוסיפים את החמוציות (אפשר כל חתיכות פרי יבש שיש לכם).

ניתן להכין כמות ולשמור בקופסא אטומה.
את הארוחה העשירה הזו אפשר לקחת לעבודה ולאכול עם משקה צמחי (משקה שקדים, משקה אורז, משקה סויה) ולהוסיף בהגשה חתיכות פרי טרי כמו נקטרינה, מנגו, קיווי, גרעיני רימון.

מצרפת קישור למאמר קודם על נפלאות שיבולת השועל

בתיאבון
דפנה בורין- נטורופתית

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״
נרשמת!