דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ט"ז בניסן תשפ"ד 24.04.24
25.8°תל אביב
  • 24.8°ירושלים
  • 25.8°תל אביב
  • 23.3°חיפה
  • 22.0°אשדוד
  • 25.1°באר שבע
  • 25.9°אילת
  • 20.1°טבריה
  • 20.2°צפת
  • 23.5°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

עוגת חגי תשרי

עוגת כל טוב הארץ שאותה אני מכינה במהלך השנה ובמיוחד בתקופת חגי תשרי.
העוגה מאוד קלה להכנה ולכן חביבה עלי מאוד.
עם השנים היא עברה שדרוגים בריאים.
הקמח התופח הלבן פינה מקומו לקמח כוסמין מלא.
שמן הקנולה פינה מקומו לשמן זית, כתית מעולה כבישה קרה.

מרכיבים
3-4 תפוחי עץ מוזהבים/גרנד על קליפתם
1.5 כוס קמח כוסמין מלא
כף אבקת אפייה (אני משתמשת באבקת אפייה ללא אלומיניום. ניתן להשיג ב"ניצת הדובדבן) / או שקית אבקת אפייה רגילה.
1 כוס סוכר קנים אורגני
1 כף סוכר קנים אורגני לערבוב עם תפוחי העץ
1 כפית קינמון
3 ביצים
חצי כוס שמן זית מעודן, כתית מעולה כבישה קרה
גרידת לימון מחצי לימון
חופן חמוציות ללא תוספת סוכר
חופן אגוזי מלך שבורים
3-4 תמרים מזן מג'הול, מגולענים וחתוכים לחתיכות קטנות
3 כפות רסק תפוחים ללא סוכר

אופן ההכנה
חותכים את התפוחים, עם הקליפה, לקוביות.
מוסיפים כף סוכר וכפית קינמון ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת מערבבים: קמח כוסמין, סוכר קנים, ביצים, שמן ושלוש כפות רסק תפוחים עד לקבלת מרקם אחיד של עיסה.
משמנים תבנית מלבנית. אני משתמשת בגודל 20X30 ס"מ לקבלת עוגה גבוהה.
משטחים את התפוחים שחתכנו בתבנית בצורה מסודרת ואחידה.
מפזרים את אגוזי המלך, החמוציות והתמרים, בצורה אחידה, על התפוחים.
מוסיפים את גרידת הלימון.
שופכים את העיסה מעל התפוחים.
אפשר לקשט למעלה עם שבבי שקדים ולפזר עוד קצת קינמון

להכניס לתנור לחום של 180 מעלות לכ – 40 דקות.
ריח התפוח והקינמון יבשם את הבית.

כשהעוגה חמה, מומלץ להזליף מעט סילאן לאורכה ולרוחבה.

עוגת חגי תשרי
עוגת חגי תשרי

והפעם זרקור על קמח כוסמין מלא ועל תפוחי עץ
קמח כוסמין:
1. עשיר בחלבון, בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, כגון: ויטמיני B, סידן, ברזל, אבץ.
2. מצוין לאנשים המעוניינים לרדת במשקל ולחולי סכרת, מכיוון שהאינדקס הגליקמי שלו נמוך-בינוני.
3. קל יותר לעיכול מחיטה רגילה הנחשבת לאלרגנית, מכיל כמויות קטנות יותר של גלוטן אך עדיין אינו מתאים לחולי צליאק שצריכים להימנע לחלוטין מגלוטן.
4. הכוסמין עדיף לאנשים הרגישים במידת מה לחיטה הרגילה. אנשים המתלוננים על נפיחות בטנית, רגישות בטנית, כאבי בטן וליחה מוגברת.
5. רצוי לכולנו להפחית בכמויות הגלוטן. ממליצה על ספר בנושא: "בטן של חיטה / ד"ר ויליאם דייוויס", המתאר את הקשר שבין חיטה לבעיות בריאות.

תפוח עץ – כל יום תפוח, וניתן לרופא לנוח
המלצה – לאכול כל יום תפוח עץ על קליפתו.

לתפוח עץ אינדקס גליקמי נמוך (42) (אינדקס גליקמי הוא מדד לעליית רמת הגלוקוז בדם באכילת פחמימות).
ידוע כאחד הפירות המזינים והבריאים ביותר הקיימים. נחשב נוגד חמצון מעולה, נלחם ברדיקלים חופשיים בגופנו. מפחית סיכויים לחלות בסרטן מסוגים שונים. מאזן את רמות הסוכר בדם.
קליפת תפוח העץ מכילה קוורצטין שהוא פיטוכימיקל אנטי דלקתי, אנטי אלרגי ואנטי סרטני.
כמו מרבית הפירות והירקות – רוב הויטמינים והמינרלים מרוכזים בקליפה.
ולכן:
לא לוותר על הקליפה!!
תפוחי עץ טובים למערכת העיכול, מגינים על הלב, מסייעים להורדת משקל, משביעים והסיבים המסיסים שבהם מסייעים להורדת רמת הכולסטרול ה"רע" – LDL.

התפוח אפילו עזר לניוטון לגלות את כוח הכבידה והוא גם "לא נופל רחוק מהעץ"

An apple a day keeps the doctor away
==============================

שתהייה שנה טובה ומתוקה כדבש, בריאה עם כל טוב מן הטבע
דפנה בורין- נטורופתית

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!