דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"ט באדר ב' תשפ"ד 29.03.24
23.2°תל אביב
  • 21.8°ירושלים
  • 23.2°תל אביב
  • 21.6°חיפה
  • 22.7°אשדוד
  • 26.0°באר שבע
  • 32.8°אילת
  • 30.0°טבריה
  • 23.1°צפת
  • 24.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
שביתה

שכר המורים / ארגון המורים: שביתה ב-57 בתי ספר תיכונים בדרום

הערים בהם יושבתו הלימודים: אשקלון, שדרות, באר טוביה, קריית מלאכי, גן יבנה, רחובות, יבנה וגדרה | יו"ר ארגון המורים, רן ארז: "מקווים שמשרד האוצר לא יצליח לפלג את שורותינו ולהביא לכך שלא נצליח במאבק"

שביתה, צילום ארכיון: פלאש 90.
שביתה, צילום ארכיון: פלאש 90.
דוד טברסקי

ארגון המורים ממשיך בהשבתת בתי ספר ברחבי הארץ, במסגרת מאבק שמנהל הארגון במחאה על התקיעות במו"מ עם משרדי האוצר והחינוך על שכרם ותנאי התעסוקה של המורים בחטיבות העליונות. היום (שישי)  יושבתו הלימודים ב-57 תיכונים בבערי הדרום: שדרות, אשקלון, באר טוביה, קריית מלאכי, גן יבנה רחובות וגדרה. ארגון המורים הודיע כי לבקשת פורום ועדי ההורים הישוביים ,בחינות המתכונת שמועדן נקבע למחר, תתקיימנה כמתוכנן וזאת רק בבתי ספר אשר אינם ברשימת השובתים מחר.

ב-57 בתי הספר שיושבתו לומדים לפי ארגון המורים כ-25 אלף תלמידים ומלמדים כ-6000 מורים.

"אנחנו מקווים שמשרד האוצר לא יצליח לפלג את שורותינו ולהביא אותנו לכך שלא נצליח במאבק לשיפור שכרם של המורים ושל המנהלים ולהטבת תנאי עבודתם" כתב ארז בהודעה שמסר אתמול, "לא מדובר רק במורים בחט"ע, אלא גם במורים בחט"ב, שלמרות שהם אינם מושבתים כעת, לא יעשו שום עבודה מכל סוג שהוא אחרי תום השיעור השמיני, כמו עמיתיהם בחט"ע".

בארגון הודיעו בשבוע שעבר, כי אם המו"מ לא יסתיים עד סוף חופשת חנוכה, החל מהיום הראשון לאחר חופשת חנוכה אין לקיים יותר יציאות מחוץ לבית הספר לפעילויות מכל סוג שהוא (טיולים, סיורים, הצגות, תחרויות ספורט וכו'), מלבד פעולות ההכנה ליציאה לפולין, יד ושם ומשלחות לפולין המוחרגות מהאיסור ויתקיימו כרגיל.

לפני שבועיים התייחס ארגון המורים למשא ומתן, וציין כמה מהדרישות המרכזיות של המורים, ביניהן תוספת שכר מיידית לשכר ההתחלתי, כך שמורה חדש יתחיל משכר של 8,000 שקלים ברוטו במקום 6,400 שקלים; עליית שכר יחסית לוותק 2 עד 7 כולל, ותוספת שכר מיידית בסך 600 שקלים למורים מוותק 8 שנים ומעלה. עוד דורש הארגון תוספת תגמולי השתלמות והעלאת התקרה של צבירת גמולי השתלמות, שעות לבעלי תפקידים, הוספת תפקידים, תקן לייעוץ בחט"ב, מענקי הצטיינות למורי חט"ב, גמול שעות חינוך למורי החט"ב, סל שעות ניהול למנהלי בתיה"ס ותוספת שכר למנהלים.

גורמים במשרד האוצר מסרו ל"דבר ראשון" כי דרישות ארגון המורים חורגות בלפחות 400 מיליון ש"ח מהתקציב עליו דנו עד כה במו"מ. לטענתם, התנהלותו של ארז איננה רציניתואינה משקפת רצון להגיע להסכם, אלא נסיון להמשיך את מצב המשבר מסיבותיו שלו.

שכר המורים בישראל נמוך מממוצע במדינות המפותחות

השכר הממוצע למורים בישראל כיום, ע"פ נתוני האוצר, עומד על 11 אלף שקלים בחודש והצעת האוצר אמורה להביא אותו לקרוב ל-13 אלף ש"ח. ע"פ תמונת המצב של מדד ה-OECD לשנת 2014, השכר ההתחלתי של מורי בתי הספר העל יסודיים בישראל עומד על 60% מממוצע המדינות המפותחות. לאחר 10 שנות ותק עומד השכר על 61% מהממוצע, ואחרי 15 שנות ותק – על 56% מהממוצע בלבד. גם בעלי השכר הגבוה ביותר מבין המורים רק מתקרבים לעמיתיהם מעבר לים, ועומדים על 97% מהשכר הממוצע במדינות ה-OECD.

לפי נתוני ה-OECD, הפער הממוצע בשכר בין מורים מתחילים לוותיקים עומד על 2.5 (בעיקר בבתי הספר היסודיים, אשר מוריהם מאוגדים בהסתדרות המורים). ע"פ האוצר, מדובר בפערים הגדולים ב-OECD, כאשר ישנה קפיצה גדולה בגובה השכר לאחר 15 שנות ותק. הכלכלן הראשי תולה את הפער בהיבטים המיוחדים של הסכמי השכר, שיצרו התפתחות משמעותית בשכר לאחר זמן ממושך במערכת, בניגוד למגמה הבינלאומית, ועל כן יש לשער שעל בסיס זה מנסה האוצר לקדם הסכם דיפרנציאלי.

בשנה האחרונה, בחידוש ההסכם בין האוצר והסתדרות המורים, הסכימה הסתדרות המורים, כנראה לראשונה, לכך שהתוספות למשכורות המורים יהיו דיפרנציאליות – כלומר שהמורים החדשים יקבלו תוספת משמעותית יותר מהמורים הוותיקים, ולא כפי שהיה מקובל עד היום, כלומר, שהתוספות בשכר מתבצעות באחוז גדילה קבוע הן למורים החדשים והן לוותיקים.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״
נרשמת!