אוניברסיטת תל אביב תעניק ביום ראשון תואר 'דוקטור כבוד' למקימת ארגון קו לעובד חנה זהר. זהר (73) קלדנית בעברה, הקימה את קו לעובד בשנת 1991 במטרה לסייע לעובדים בעלי מעמד נמוך, בייחוד עובדים זרים ופלסטינים לאחר שנות פעילות באגודה לזכויות האזרח.
עמותת קו לעובד מספקת מידע וייעוץ משפטי במגוון שפות, וכן פועלת בזירה הציבורית, בקידום חקיקה, בליווי משפטי ובעתירות לבג"צ במטרה להגן על זכויות עובדים. בשנת 2009 הוענק לעמותה עיטור הנשיא למאבק בסחר בבני אדם. זהר כיהנה בראשות העמותה מהקמתה ועד שנת 2011, כיום מנהלת אותה עדי מעוז.
מטעם אוניברסיטת תל אביב נמסר כי ההחלטה להעניק לזהר את התואר היא על רקע "מסירותה ופועלה לחיזוק המרקם של החברה הישראלית לאורך עשרות שנים, על מפעל חיים מעורר השראה בקידום הקול החברתי וההתנדבות האזרחית, על החזון שגילתה בהקמת ובהנהגת עמותת 'קו לעובד', ועל מחויבותה העמוקה לביסוס תנאי העסקה הוגנים בשוק העבודה הישראלי ולמניעת ניצול עובדים, המסייעת בהגנה על זכויות אדם ואזרח ברחבי מדינת ישראל – בין היתר בשיתוף עם הפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן באוניברסיטת תל אביב".
מקו לעובד נמסר: "זוהר, אקטיביסטית ואשת חזון נדירה, הקימה במו ידיה עמותה אמיצה ונשכנית, צירפה אנשים מוכשרים ושינתה בפועל את שוק העבודה בישראל. בזכות פועלה של חנה זוהר, יחד עם צוות קו לעובד, זכו העובדים המוחלשים ביותר להיראות ולהישמע. עשייתה האדירה של זוהר ממשיכה להדהד גם היום, בשעה בה מציין קו לעובד 30 שנה להיווסדו, והיא ראויה לכל כבוד ויקר על השקעתה הבלתי נדלית בעובדים בישראל".
מלבדה יקבלו תואר לשם כבוד בשנת 2021 הסופר חיים באר, עו"ד חנינא ברנדס, וחוקרת הקריפטוגרפיה פרופ' שפרירה 'שפי' גולדווסר. איש העסקים והפילנטרוף יוסף בר נתן ותיאטרון גשר יקבלו את התואר 'עמיתי כבוד' של האוניברסיטה.