דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי כ"א בטבת תשפ"ה 21.01.25
19.9°תל אביב
  • 16.1°ירושלים
  • 19.9°תל אביב
  • 19.1°חיפה
  • 19.4°אשדוד
  • 21.0°באר שבע
  • 24.8°אילת
  • 20.5°טבריה
  • 14.1°צפת
  • 21.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בארץ

ראשי סיעות האופוזיציה: "פיטורי גלנט בעיתוי הזה - הפקרות מוחלטת"

לפיד: "אם אפשר לפטר שר ביטחון אפשר ללכת לבחירות" | גנץ: "קורא לחברי הקואליציה לגלות מצפון" | גולן: "נתניהו שכח מה זה להיות אח שכול" | ליברמן: "מינוי השרים הוא שוחד פוליטי" | לצד זאת אמרו: "כולנו נגד סרבנות"

ראשי סיעות האופוזיציה במסיבת עיתונאים בעקבות פיטורי שר הביטחון גלנט (צילום: יונתן זינדל, פלאש90)
ראשי סיעות האופוזיציה במסיבת עיתונאים בעקבות פיטורי שר הביטחון גלנט (צילום: יונתן זינדל, פלאש90)
יהל פרג'

ראשי סיעות מפלגות האופוזיציה כינסו היום (רביעי) מסיבת עיתונאים משותפת בעקבות פיטורי שר הביטחון יואב גלנט אמש, והחלפתו בשר ישראל כ"ץ. בהצהרה השתתפו אביגדור ליברמן, בני גנץ, יאיר לפיד, ויאיר גולן. ראש המפלגות הערביות לא לקחו בה חלק.

יו"ר יש עתיד יאיר לפיד: "גלנט לא פוטר בגלל חילוקי דעות מקצועיים, אלא בגלל סיבות פוליטיות. מה שקרה אתמול הוא לא נורמלי. אם אפשר לפטר שר ביטחון אפשר ללכת לבחירות. נתניהו לא יכול להוביל את ישראל בזמן מלחמה". על היעדרות המפלגות הערביות אמר: "החלטנו שיהיה פה רק מפלגות ציוניות, אני בקשר איתם".

יו"ר כחול לבן בני גנץ: "כקצין וכמפקד, גם בשנים רוויות ויכוחים, תמיד הרגשתי, שההחלטות מתקבלות באופן ענייני, למען ביטחון ישראל. לא חשדתי בהנהגה ששולחת אותי לקרב בחזית, כשהיא עושה שיקולים פוליטיים על גבי. מה צריכים לחשוב היום לוחמינו בלבנון שרואים ששר הביטחון מפוטר אחרי שהוא מוציא צווי גיוס? כבר ראינו מה עושים אויבינו כשהם רואים אותנו נקרעים מבפנים.

"אסור שנגיע למציאות של ערב ה-7.10, פרק ב'. הפיטורים של שר הביטחון על רקע הצורך הפוליטי להעביר חקיקה שתפטור את החרדים משירות – היא פגיעה קשה בביטחון וברוח העם – אבל היא לא תשבור אותנו. ומבלי להיכנס לפרטים, עיתוי ההחלטה הוא הפקרות ביטחונית מוחלטת.

"ורוב גדול של חברי הכנסת מהליכוד, מהציונות הדתית וגם מהמפלגות החרדיות, מבינים שאסור לתת לנתניהו להחזיר אותנו ל-6.10.  אני קורא להם לגלות את האומץ לא להפקיר שוב את אזרחי ישראל."

"ובכל זאת, אני קורא לכולם – המשיכו לשרת, המשיכו להאמין בצבא ובמדינה שלנו. ניאבק על גורלנו כעם וכחברה מאוחדת.

ראש ישראל ביתנו אביגדור ליברמן: "בין ביטחון המדינה ושימור הקואליציה נתניהו בחר בקואליציה. כל מי שעוקב אחרי תקשורת איראנית ששם הייתה התלהבות גדולה. מהלך כזה פוגע בביטחון מדינת ישראל. מינוי השרים הוא שוחד פוליטי."

יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן: "לא האמנתי שאראה יום בו ראש הממשלה פוגע בביטחון המדינה. ליבו של נתניהו גס בשכול, הוא שכח מה זה להיות אח שכול. אין מאבקים שמחים ואין מצב שנוותר. קורא לכולכם לשבות באופן מלא."

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!