26.02.2024 שיא בקטיף אבוקדו: כ-250 אלף טון צפויים להיקטף השנה למרות המלחמה והקושי בקטיף בחלק מהמטעים, צפוי הפרי הירוק לשבור שיא של תנובה | ב-20 השנים האחרונות גדל שטח מטעי האבוקדו פי חמישה | הנתונים הוצגו בכנס מגדלי אבוקדו שהתקיים לאחרונה מאיה רונן
30.07.2023 משרד החקלאות ממליץ לא לרכוש עדיין אבוקדו "גליל" שמשווק ברשתות האבוקדו מזן "גליל" כבר משווק ברשתות המזון אך לדברי המשרד הוא עדיין בוסר ויהיה ראוי לשיווק רק לקראת סוף אוגוסט | מנהל המטעים של קיבוץ נירים: "באופן כללי, אבוקדו הכי טעים אחרי סוכות" מאיה רונן
24.11.2022 זן חדש של אבוקדו בקרוב בצלחת: מלומה הזן החדש בעל גלעין קטן, כך שיש יותר פרי, והקליפה שלו קלה לקילוף | מגדל אבוקדו: "אקלום הזן מציע למגדלים ולצרכנים אלטרנטיבה משופרת לזן 'האס'"| יבול האבוקדו צפוי להגיע לשיא של 150 אלף טון השנה, כ-50% מיוצא לאירופה וליפן מאיה רונן
25.07.2018 מועצת הצמחים מתריעה מפני אבוקדו בוסר מסוג "גליל" שמשווק לחנויות הוא בריא, הוא טעים והוא זמין כמעט כל השנה - אבל רק כמעט | בימים האחרונים הגיעו למדפי החנויות אבוקדואים מזן "גליל" שנקטפו טרם זמנם ולא יבשילו אלא רק יירקבו | ההמלצה: לחכות עד סוף אוגוסט דבר ראשון
31.07.2017 מגיעות לנו תשובות: איך בוחרים אבוקדו? קשה או רך, שחור או ירוק, מתי כל סוג מבשיל ומה אומרים הסימנים על הקליפה? רגע לפני שמתחילה העונה, המדריך השלם לבחירת אבוקדו. וגם: כל הפרטים על חמשת זני האבוקדו הנמכרים בישראל עמר כהן
30.04.2017 למה החקלאים הישראלים נדרשים לסגל תכונות של ברוקרים בבורסה הביקוש העולמי לאבוקדו עולה, רק השנה נוספו 1,000 דונם של מטעי פרי ל-80,000 הקיימים | החקלאות בישראל כבר לא מתוכננת כפי שהיתה בעבר והחקלאים נוטלים סיכון כלכלי עצום | רק שלא יגמור כמו האשכולית האדומה עמר כהן