25.10.2016 האם תרבות האוכל מעמיקה את הפער בין עניים לעשירים? בעידן בו שפים הפכו למותג וזריקת המזון הגיעה לשיא, מציג הסרט 'תאטרון החיים' תשובה אפשרית לסוגיה זו, בחיבור בין שפים מפורסמים למפעל הצלת מזון ובית תמחוי. בדיון שלאחר הסרט צפו השאלות המוסריות הסמויות של תרבות המזון הישראלית. ארז רביב
24.10.2016 השף הפרואני גסטון אקוריו מתכנן מהפכה חברתית שתתחיל בצלחת הסרט הדוקומנטרי "לגלות את גסטון" עוסק בקשר בין עוצמה פוליטית וכלכלית לעוצמה קולינרית, ובנסיון לחצות גבולות מעמדיים, וזאת בניגוד גמור למגמת התיעוש הקפיטליסטי בה אוכל נקנה מחקלאים המתפקדים כחוליה החלשה ב"שרשרת המזון" ארז רביב
24.10.2016 "תעשיית המזון יצרה מצב בו יותר קל ונוח לאכול לא בריא" בפאנל שהתקיים במסגרת סדרת "דוקולינריה" בפסטיבל הסרטים, הביעה פרופ' רונית אנדרוולט ממשרד הבריאות דאגה מירידת ערכו של הבישול הביתי שנחשב בריא יותר. לדבריה, מדובר בסוגייה חברתית: "עלינו לדאוג שמזון בריא יהיה יותר זול" ארז רביב