הכל זהב - גיליון 22 - מרץ 2024

www.a-gam.co.il | gimlaim@a-gam.co.il | 08-9161004 | 08-9161002 | ט.ל.ח | 2024 מרץ הכל זהב 56 מתכון לפסח מתכון לשבועות מצרכים: תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומעוכים 5 גזרים קצוצים מבושלים 3 שיניים מחצי ראש שום, מעוכות קלות כוס אפונה מוכנה לאכילה (קפואה מופשרת/שימורים מסוננת) צרור פטרוזיליה/שמיר/חצי-חצי 1/2 ביצים טרופות 6 ביצים קשות 2 כף אבקת מרק פרווה מלח ופלפל כף כורכום כפית כמון שמן אופן ההכנה: מערבבים את תפוחי האדמה, הביצים והתבלינים לבלילה אחידה, מוסיפים את הביצים הקשות, האפונה, הגזר, הירק ושיני השום ומערבבים עד שהם מתפזרים היטב בבלילה. משמנים היטב נייר אפייה משני הצדדים ומכניסים לסיר רחב ס"מ). 22-28( שופכים את הבלילה לתוך נייר האפייה שבסיר ודואגים שהפיזור אחיד. ניתן לעשות את כל תהליך הבישול על הגז, או לבשל חצי מהזמן על הגז וחצי בתנור (אם הסיר הוא ללא ידיות פלסטיק). דקות על אש 2 אפשרות על הגז - מבשלים במכסה סגור למשך דקות על אש נמוכה. 20 גבוהה, ולאחר מכן אחרי שהפשטידה שחומה בתחתית ובדפנות, הופכים את הסיר על צלחת, מחזירים לסיר כשהתחתית הלא-מבושלת למטה דקות על אש קטנה בינונית. 15-20 ומבשלים עוד דקות על אש גבוהה ולאחר 5 אפשרות חצי-חצי - לבשל מעלות, 200- מכן להכניס ללא מכסה לתנור שחומם מראש ל דקות עד שכל הצדדים שחומים ואפויים. 20-30 ולאפות במשך לסיום: להפוך את הפשטידה מהסיר על צלחת גדולה מרופדת בכמה שכבות נייר סופג, לעטוף אותה בנייר ולספוג את השמן. אפשר להגיש חם או קר. מצרכים: ראשי ברוקולי ברוקולי קפוא או טרי 2 גרם) 250( קופסא גבינה לבנה גרם) 250( ' קופסא קוטג גרם גבינה בולגרית\פטה 120 ביצים 4 חצי שקית אבקת אפייה כפות קמח 2 קורט אגוז מוסקט מלח פלפל שחור חופן גבינה קשה מגוררת צהובה/ מוצרלה/ פרמזן/ קשקבל אופן ההכנה: מעלות. 180- מחממים תנור חולטים את הברוקולי לשמן תבנית פיירקס לכסות את התבנית עם הברוקולי בקערה לערבב את כל המרכיבים (מלבד הגבינה המגוררת) על הברוקולי יוצקים את הבלילה ומעל מפזרים את הקבינה המגוררת דקות, עד יציבות. 45- מכניסים לתנור לכ מחמר (או מעקודה) פשטידה מרוקאית פשטידת ברוקולי

RkJQdWJsaXNoZXIy MjgzNzA=