דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת י"ט בניסן תשפ"ד 27.04.24
20.3°תל אביב
  • 13.0°ירושלים
  • 20.3°תל אביב
  • 14.9°חיפה
  • 20.0°אשדוד
  • 17.2°באר שבע
  • 23.6°אילת
  • 21.0°טבריה
  • 16.9°צפת
  • 19.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
היועץ המשפטי לממשלה

פרשת הטלפונים / מעצרו של ח"כ ג'טאס הוארך בארבעה ימים

ג'טאס חשוד בהעברת טלפונים סלולריים, כרטיסי סים ומסמכים לאסירים בטחוניים. אתמול (חמישי) ויתר על חסינותו, ולאחר שהגיע לחקירה - נעצר. היום ידון בית המשפט בהארכת מעצרו

באסל ג'אטס (צילום: יונתן זינדל / פלאש 90).
באסל ג'אטס (צילום: יונתן זינדל / פלאש 90).

בית משפט השלום בראשון לציון האריך היום (שישי) בארבעה ימים את מעצרו של חבר הכנסת באסל ג׳טאס, כחלק מחקירתו בחשד להברחת טלפונים ומסמכים לאסירים בטחוניים. ח"כ ג'טאס (הרשימה המשותפת) נעצר אתמול (חמישי) לאחר שויתר על החסינות המוענקת לו כחבר כנסת, בעקבות המלצת ועדת הכנסת להסיר את חסינותו. היחידה הארצית של משטרת ישראל חקרה את ג'טאס באזהרה בפעם השנייה בפרשה, והוא נעצר בתום החקירה. הוא חשוד בקשירת קשר לביצוע פשע, מרמה והפרת אמונים ועבירות על פי פקודת שירות בתי הסוהר (הכנסת חפץ אסור/מסוכן). היום בשעה 8:00 יובא ג'טאס לדיון בבקשה להאריך את מעצרו בבית משפט השלום בראשל״צ.

השר לבטחון פנים גלעד ארדן אמר בעקבות המעצר כי "המשטרה תפעל בנחישות ובנחרצות למיצוי הדין עם ח״כ גטאס בשל מעשיו החמורים. מי שמבריח מכשירי סלולר לרוצח בכלא מבין היטב שהשימוש בהם עלול לגרום למעשי טרור ורצח נוספים, ולכן הוא מסוכן לציבור ומקומו מאחורי סורג ובריח״

אתמול (חמישי) הודיע יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין רשמית על הסרת חסינותו של ח"כ באסל ג'טאס. זאת לאחר שג'אטס הודיע לו כי הוא מוותר מיוזמתו על חסינותו, ובכך התייתר הצורך להצביע על הסרת החסינות במליאת הכנסת. במכתבו כתב ג'טאס כי "אין כל ספק שצעד קיצוני זה (הסרת החסינות – המערכת), תזמונו ואופיו, תואמים לגלי הקול המתלהמים של חברי ועדת הכנסת, שספק אם עיינו בבקשה – דבר המעלה חשש כבד לאיפה ואיפה בשיקול דעתו של היועמ"ש בעת שקיבל ההחלטה להגיש את הבקשה", כתב ג'אטס, "זאת על אף שהתייצבתי לחקירה ועניתי על כל השאלות של החוקרים, ולאחר שהודעתי בבירור שאענה לכל פעולת חקירה חוקית ככל שיידרש ובכל עת".

עוד הוסיף כי "הדיון בוועדת הכנסת היה כצפוי מתלהם, פוליטי ולא ענייני, כך שאין בכוונתי לתת יד לאווירת ההסתה הפרועה נגדי להימשך, ולכן, הרי פונה אליכם בעקבות החלטת וועדת הכנסת בדבר נטילת חסינותי, ומודיע לכם כי לפי סעיף 13(ז)(2) לחוק, אני מסכים להסרת חסינות בהתאם לסעיפים 3-2 לחוק בלבד".

חברי הועדה דנים בהסרת החסינות של באסל ג'אטס (צילום: יונתן זינדל / פלאש 90.)
חברי הועדה דנים בהסרת החסינות של באסל ג'אטס (צילום: יונתן זינדל / פלאש 90.)

 

במכתבו כותב היועץ המשפטי כי ביום ראשון השבוע הגיע ח"כ ג'טאס לכלא קציעות על מנת לבקר שני אסירים בטחוניים הכלואים בו. בעקבות מידע מוקדם אישר היועץ המשפטי למשטרה לתעד בווידאו את המפגש בין הח"כ והאסירים. ראשית נפגש ג'טאס עם האסיר ואליד בן נימר דקה (השפוט למאסר עולם בעקבות רצח החייל משה תמם ב-1984) והעביר לו ניירות. לאחר מכן נפגש חבר הכנסת עם האסיר באסל בן סולימאן בזרה (השפוט למאסר בעקבות עבירות בטחון שביצע) והעביר לו ארבע מעטפות שהוסתרו בכיסי מעילו הפנימיים.

מיד לאחר המפגש התבקש ח"כ ג'טאס להתלוות לחקירה במשטרה וסירב לבקשת השוטרים. במקביל נערך חיפוש על גופו של האסיר בזרה שהעלה כי ג'טאס מסר לו 12 מכשירים טלפון סלולריים, 16 כרטיסי SIM, שני מטענים לטלפונים סלולריים ואזנייה אחת. הניירות שהעביר לאסיר דקה נשלחו לתרגום מקצועי.

על פי חוק החסינות, לחברי הכנסת עומדת חסינות מחקירות פליליות בזמן כהונתם. את החסינות מוסמכת לבטל ועדת הכנסת, על פי בקשה של חברי כנסת, הממשלה או היועץ המשפטי לממשלה. מנדלבליט קובע כי "החסינות מיועדת להבטיח כי חבר הכנסת יוכל למלא נאמנה את תפקידו ולייצג את ציבור בוחריו תוך מתן ביטוי חופשי ומלא לדעותיו ולהשקפותיו, ללא חשש וללא מורא כי הדבר עלול להביאו לכדי הרשעה פלילית או חיוב כספי אישי בהליך אזרחי. אולם, החסינות אינה מגן מפני ביצוע עבירות פליליות במנותק משליחותו הציבורית של חבר הכנסת כנבחר וכמייצג". במקרה זה, מציין מנדלבליט, "ייתכן לומר כי מעמדו של ח"כ ג'טאס הוא שאיפשר לו מלכתחילה להיפגש עם האסירים דקה ובזרה… מרחב החסינות של חבר הכנסת, אסור שינוצל לרעה באופן כה בוטה לכאורה, הפוגע בשלטון החוק".

באסל ג'טאס חבר במפלגת בל"ד ומכהן בכנסת משנת 2013. בבחירות האחרונות התמודד כחלק מהרשימה המשותפת של ערביי ישראל. טרם בחירתו לכנסת היה ג'טאס ראש המועצה המקומית ראמה שבגליל ולאחר מכן מנכ"ל עמותת "אגודת הגליל". ב-2015 השתתף ג'טאס במשט לעזה שנעצר על ידי חיל הים, ובפברואר 2016 הושעה מישיבות הכנסת ומוועדותיה לארבעה חודשים, לאחר שביקר משפחות מחבלים עם חברי כנסת נוספים מבל"ד.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!