דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"ח בניסן תשפ"ד 26.04.24
20.1°תל אביב
  • 19.0°ירושלים
  • 20.1°תל אביב
  • 20.8°חיפה
  • 21.9°אשדוד
  • 18.6°באר שבע
  • 25.8°אילת
  • 21.4°טבריה
  • 21.3°צפת
  • 19.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

מגנזיום - מינרל החיים

בסוף המאמר מתכון לממרח פסטו ביתי – פצצת מגנזיום – אל תפספסו!

המגנזיום הוא מינרל – אחד מחומרי הבניין החשובים לבניית הגוף וחיזוקו. הוא מהווה מרכיב חשוב במבנה העצמות ולו תפקיד מרכזי במטבוליזם של מינרלים אחרים.
יש לו השפעה מווסתת על פעילות התכווצות השרירים, פעילות מערכת  העצבים, מערכת הלב ואיזון לחץ הדם.
באופן טבעי אנחנו מקבלים את כמות המגנזיום החיונית לגופנו באמצעות המזון והמים שאנו שותים.
——————————
חוסר במגנזיום יכול לגרום ל:
–  עייפות מתמשכת
–  הפרעות בקצב הלב
–  שינויים בלחץ הדם
–  חוסר תיאבון
–  מצב רוח ירוד
–  נדודי שינה
–  הירדמות בגפיים והתכווצויות שרירים
–  היפראקטיביות
–  בעיות קוגניטיביות ובעיות זיכרון
–  התפתחות של סוכרת עקב השפעה על פירוק ובנייה של אינסולין.
——————————
חוסר של מגנזיום בגופנו יכול לנבוע ממספר סיבות:
–  תזונה לקויה של מזון תעשייתי רוויי בשומנים הגורע מהמינרל.
–  נטילת תרופות.
–  מצבי לחץ ("סטרס") ממושכים.
–  הזעות יתר ושילשולים.
– ולאחרונה, עלה לכותרות, שמים מותפלים בישראל, בשונה ממים טבעיים, חסרים במגנזיום.
——————————
מדינת ישראל נחשבת למעצמה עולמית בהתפלת מי ים. כיום, כ – 75% מהמים המסופקים לבתים בישראל הם מים מותפלים.
ההתפלה והחדירה של המים האלה לבתי האב בישראל גורמת לעלייה משמעותית בתמותה ממחלות לב בישראל, כתוצאה מהמחסור במגנזיום במים המותפלים.
———————————-
עד שהמחוקק יטפל בתוספת מגנזיום בהתפלת המים, אני ממליצה להעשיר ככל שניתן את התזונה במזונות עשירים במגנזיום כגון:

–  ירקות ירוקים: תרד, ברוקולי, עלי מנגולד
–  מוצרי סויה
–  דגנים מלאים: קינואה, אורז מלא, כוסמת, מש
– גרעינים, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, ערמונים, שקדים, אבוקדו, משמש מיובש ועוד.

יש להימנע ממזון תעשייתי רוויי בשומני טראנס הגורעים מהמינרל.

אני ממליצה לבצע בדיקת דם לבירור רמת המגנזיום ובמקרה הצורך לקחת תוסף מגנזיום בהתאם להמלצת רופא.

כאן תוכלו לקרוא כתבה מעניינת בנושא התפלת מים בישראל והבעייתיות לגבי המגנזיום.

ממרח הפסטו שלי  – עשיר במגנזיום ועוד דברים טובים
———————————————————–
ממרח הפסטו שלי מורכב מכל עשבי התיבול הירוקים שיש לי בבית: פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בזיליקום ותרד.
אני לוקחת שתי כוסות של כל הירוק הזה, מוסיפה 3-4 שיני שום, 6 כפות שמן זית כתית מעולה כבישה קרה, חצי כוס של שקדים ואגוזי מלך לא קלויים, מלח ופלפל שחור לפי הטעם והכול לתוך ה"מג'ימיקס" עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
—–

%d7%a4%d7%a1%d7%98%d7%95
ממרח פסטו ביתי

קבלתי ממרח עשיר ב:
– מינרלים: מגנזיום, אשלגן וברזל
– כלורופיל – מסייע בהפחתת הסיכון לסרטן,
– לוטאין- נוגד חמצון עז שיש לו תפקיד חשוב בשמירה על בריאות העיניים ובהאטת תהליכי הזדקנות שלהן.
– ויטמינים: B, C, K, E.
– בטא-קרוטן.
שום: בעל סגולות בריאותיות רבות (אליצין, החומר הפעיל של השום, נחשב לאנטיביוטיקה של הטבע): בעל פעילות נוגדת חיידקים ונגיפים חזקה וביחד עם ויטמין C קוטל אותם.
—–
מעולה לתקופת החורף בה אנו זקוקים לחיזוק מערכת החיסון.
ממרח מצוין למריחה על לחם ולתוספת לתבשילי קדירה, אורז, קינואה, פסטות ועוד.

ירוק הוא אצלי תמיד משהו טרי, רענן וטוב.
הכניסו בכל ארוחה את הירוק לצלחת שלכם.
—–
בתיאבון

חורף נעים ובריא
דפנה בורין- נטורופתית

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!