דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"ח בניסן תשפ"ד 26.04.24
26.1°תל אביב
  • 23.4°ירושלים
  • 26.1°תל אביב
  • 21.2°חיפה
  • 23.9°אשדוד
  • 21.6°באר שבע
  • 27.4°אילת
  • 24.4°טבריה
  • 22.5°צפת
  • 25.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תאגיד השידור הציבורי

השידור הציבורי / הפשרה: חטיבת החדשות תנותק מהתאגיד ותורכב מאנשי הרשות והתאגיד

לפי הפשרה בין נתניהו לכחלון, חלק גדול מעיתונאי רשות השידור ייקלטו לגוף החדש, לצד עובדים מהתאגיד | המשמעות: חלק מעובדי התאגיד יפוטרו | ללא חטיבת החדשות, נפח פעילותו של התאגיד הקיים יצומצם משמעותית | עובדי התאגיד הפגינו מול ההכרזה על המתווה

תאגיד השידור ורשות השידור (צילום: מרים אלסטר, יונתן זינדל / פלאש 90).
תאגיד השידור ורשות השידור (צילום: מרים אלסטר, יונתן זינדל / פלאש 90).

לאחר ההכרזה על סיום משבר, חשפו הצדדים את פרטי ההסכם בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לשר האוצר משה כחלון בנוגע לפתיחת תאגיד השידור הציבורי.

על פי ההסכם יעלה תאגיד השידור הציבורי לאוויר באיחור של כשבועיים (ה-15.5), אך יוקם תאגיד נפרד לתחום החדשות והאקטואליה. ראשי התאגיד היום, אלדד קובלנץ וגיל עומר, יישארו עם תאגיד "מקוצץ", ללא חטיבת האקטואליה המהווה חלק מרכזי מפעילותו. תאגיד החדשות החדש יפעל במבנה, בתקנים, ובשכר של חטיבת החדשות בתאגיד, ויורכב מחטיבת החדשות של רשות השידור בשילוב עיתונאים שגויסו לחטיבת החדשות של התאגיד. הסדרי בחירת הנהלתו והמועצה שתפקח עליו יהיו במתכונת זהה להסדרים שקבועים היום בחוק בנוגע לתאגיד "כאן".

הפגנת עובדי תאגיד השידור הציבורי מול מסיבת העיתונאים בקרייה (צילום: דבר ראשון).
הפגנת עובדי תאגיד השידור הציבורי מול מסיבת העיתונאים בקרייה (צילום: דבר ראשון).

הוצאת חטיבת החדשות מורידה משמעותית את נפח הפעילות של התאגיד, וזאת מאחר והמבנה של של ההפקות בו מתבסס בעיקר על מיקור חוץ.

הנהלת תאגיד החדשות הציבורי תקבע מי מעובדי תאגיד השידור הציבורי יפוטר, ומי מעובדי רשות השידור הנוכחית ייקלט בו – כך אמר מנכ"ל משרד האוצר שי באב"ד במסיבת עיתונאים בה פורטו הסיכומי בין שר האוצר כחלון לרה"מ נתניהו בנוגע לעתיד השידור הציבורי. באב"ד הדגיש כי בחירת הנהלת התאגיד תיעשה בדומה לאופן בו מונתה הנהלת תאגיד השידור הציבורי "כאן" – על ידי ועדת איתור בראשות שופט. עוד אמר באב"ד כי עובדי רשות השידור שייקלטו בגוף החדש יועסקו בתנאי העבודה הנהוגים בתאגיד. בתגובה לשאלה מהי הוודאות שתאגיד השידור אכן יקום, אמר באב"ד כי התיקונים לחוק צריכים לעבור עד ה-7.5, ובמידה והמהלך לא יצלח, תאגיד "כאן" יעלה ב-30.4 לפי החוק הקיים.

מחוץ למסיבת העיתונאים הפגינו עובדי תאגיד השידור "כאן". בחלק מהזמן חסמו העובדים את הצומת הסמוך לקרית הממשלה ולמגדלי עזריאלי, ונשאו שלטים עליהם נכתב בין היתר "לא ניתן לפוליטיקאים להשתלט על השידור הציבורי".

באב"ד לא ציין מה יעלה בגורלם של העובדים שכבר נקלטו לתאגיד, אך מדבריו ניתן היה להבין שייתכן כי חלקם לא ימשיכו בעבודתם. "אנחנו בשלב זה לא יודעים. כשיוקם תאגיד חדשות, הם אלה שיחליטו מי ימונה. ההנהלה היא זו שתעשה את זה. תפנה להנהלת התאגיד החדש." הוא הוסיף כי "עוד לא נקבע מנגנון הפיצוי לעובדי התאגיד במידה וילכו. לגבי עובדי תאגיד שילכו הביתה, צריך להיות פה מנגנון משמעותי, מדובר באנשים שעזבו עבודות בשביל להצטרף לתאגיד".

שר האוצר כחלון במסיבת העיתונאים (צילום: פלאש 90).
שר האוצר כחלון במסיבת העיתונאים (צילום: פלאש 90).

משרד האוצר יגבש הסדרי פרישה לעובדי רשות השידור שלא ימשיכו בתאגיד החדשות ולעובדי התאגיד שלא ישולבו בו. לגבי העדיפות שתינתן לעובדי רשות השידור בקליטה לתאגיד החדשות אמר באב"ד כי "אין עוד החלטה לגבי כמה אנשים ייקלטו. התעדוף יעשה לפי הוותק, אבל גם לפי הכישורים, הניסיון והמאמץ של כל אחד ואחד". הוא הבהיר כי כל מי שייקלט בחטיבת החדשות של התאגיד ייקלט בתנאי השכר, בתקנים ובמבנה של התאגיד הקיים. לדבריו, אופן הקליטה לתוך התאגיד הוסכם גם עם יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן.

חוק הפיקוח על התקשורת אותו קידם נתניהו יוקפא, ולא יקודם בשלב זה. באב"ד התייחס לחוק התקשורת שקידם נתניהו, ונכון לעכשיו הוקפא במסגרת ההסכמות ואמר "אופן המינויים היה אמור להיות דרך שופט והיו אמורים להיות מינויים אישים ומינויים עם זיקה פוליטית".

לגבי לוחות הזמנים אמר מנכ"ל האוצר כי השופט שיעמוד בראש ועדת האיתור למינוי המנכ"ל והמועצה ימונה לאלתר, "אנחנו נפעל כמה שיותר מהר כדי שהוא ימנה את הוועדה (ועדת האיתור). התחימה המקסימלית לכל התהליך היא שישה חודשים."

"אם לא תעבור החקיקה של התאגיד החדש, התאגיד הנוכחי ימשיך לפעול" אמר באב"ד, וציין את  ה-7 במאי כתאריך שעד אליו יצטרך לעבור החוק החדש. באב"ד אמר כי "עד ה-15 במאי, רשות השידור תמשיך לשדר. מה-15 במאי יתחיל לשדר התאגיד החדש". הוא התייחס לדחיית עליית התאגיד לאוויר ואמר "הבקשה לדחות מה-30 ל-15 היא בגלל בקשה של היועץ המשפטי לממשלה שלא ניתן לקצר הליכים לחקיקה כל כך מורכבת. יהיה קשה מאד להצדיק הארכה נוספת לרשות השידור בתנאים הנוכחים". באב"ד ציין כי החל מה-15 במאי "פלטפורמת השידורים תהיה בתאגיד, ותאגיד החדשות הזמני ישדר בה".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!