
הפדרציה הבינלאומית לעבודה סוציאלית דחתה אתמול (רביעי) שתי הצעות נגד נגד איגוד העו״סים בישראל, בעקבות המלחמה ברצועת עזה. בזכות העבודה האינטנסיבית של איגוד העובדות והעובדים הסוציאליים הישראלי, ההצעות להדיח או להשעות את ישראל מהארגון הבינלאומי נדחו. בהצבעה על ההדחה השתתפו 56 מדינות: שש נמנעו, 34 הצביעו נגד ההדחה ו-16 הצביעו בעדה. בהצבעה על ההשעיה השתתפו 54 מדינות: ארבע נמנעו, 23 הצביעו נגד ו-27 בעד. ההצעה לא התקבלה, מאחר שעל פי התקנון נדרש רוב של 75% מן הקולות בהחלטה על השעיה.
״בשבועות האחרונים עבדנו קשה ונערכנו לקראת הדיון", אמרה יו"ר איגוד העובדות והעובדים הסוציאליים עו"ס ענבל חרמוני. "נפגשנו עם נציגות ונציגי עובדים סוציאליים מארגונים במדינות שונות, הצגנו את עמדותינו והתייחסנו לשאלות ולדאגות שעלו. הצלחנו לשכנע כי איגוד העובדות והעובדים הסוציאליים בישראל מחויב לשלום ולהידברות כאמצעי לפתרון, ומשקף את המורכבות הפוליטית והקוטביות של החברה הישראלית שבה הוא פועל".
ADL welcomes the International Federation of Social Workers’ decision to vote against expelling the Israeli Union of Social Workers. Attempts to isolate Israeli professionals undermine shared values and collaboration. We remain concerned such a measure was proposed, but applaud… pic.twitter.com/gmUNOJtLOX
— ADL (@ADL) February 19, 2026
בדברי ההסבר להחלטה נכתב באתר הארגון כי הוא "מחויב לריפוי, אחדות ויושרה מקצועית". הארגון מדגיש כי ההצבעה בעד ישראל אינה מפחיתה מחומרת המשבר ההומניטרי בעזה ואינה מתעלמת מההקשרים הפוליטיים וההיסטוריים של האזור. הארגון הדגיש כי הוא מכיר גם בטראומה הישראלית בעקבות הטבח והחטיפה ב-7 באוקטובר, לצד עשרות אלפי ההרוגים הפלסטינים, בהם בעיקר נשים, ילדים וקשישים.
"אנחנו מברכים על האמון שניתן בנו להמשיך להיות חלק מקהילת העובדים הסוציאליים העולמית", אמרה חרמוני, "ומייחלים לשלום צודק לכל תושבי האזור".
