
נשיא המדינה יצחק הרצוג חשף היום (ראשון) בריאיון ברשת החדשות Sky News כי צמרת מפקדי כוח רדואן שחוסלה בתקיפה בביירות בשישי האחרון, נפגשה כדי לעסוק בתכנון פלישה לגליל, וכדי "לצאת לאותה מתקפה נוראית ומחרידה שבוצעה ב-7 באוקטובר על ידי חמאס". הרצוג הציג את מפקדי כוח רדואן שחוסלו בתקיפת צה״ל, לצד מחבלים נוספים משרשרת הפיקוד, ואמר על המתקפה: "זו בדיוק אותה תוכנית שהם תכננו במשך שנים כחלק מהתוכניות של אימפריית הרשע באיראן״.
בראיון עם המגיש סר טרבור פיליפס התייחס הנשיא לחזית הלחימה בגבול הצפון: "חיזבאללה התחיל את המלחמה הזו. מאז מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר, חיזבאללה מפציץ את ישראל בלי הפסקה", אמר, והוסיף: "לא חיפשנו את המלחמה הזו, ולא רצינו את המלחמה הזו. המלחמה הזו הוקמה על ידי אימפריית הרשע באיראן, ושלוחותיה באזור, כחלק מאסטרטגיה שעל פי המנהיג העליון של איראן, ישראל היא "גידול שיש להסיר".
"אנחנו פועלים לשנות את המשוואה הזו", אמר הרצוג, "אנחנו צריכים להשיב את החטופות והחטופים שלנו מעזה, ועלינו לוודא שהתקיפה הזו לא תחזור על עצמה. גם לא מלבנון. החיים יכולים להימשך בדרכי שלום עם גבול בינלאומי מוכר בין ישראל ללבנון".
עוד אמר כי ידידותיה של ישראל צריכות להבין "שאנחנו נלחמים במלחמה שהיא גם המלחמה שלהם, וכי איראן "באמת חושבת ומאמינה באידיאולוגיה הג'יהאדיסטית, בכיבוש המזרח התיכון, דרך אירופה ועד לשאר העולם". בסיום דבריו אמר: "איך איראן חימשה שבט בתימן בשם החות'ים על שפת הים האדום, והם משפיעים על יוקר המחיה של כל משפחה בריטית או משפחה אירופאית או משפחה אמריקאית? זה לא יכול להימשך. אנו מצפים שכל בעלי בריתנו יהיו לצידנו ואיתנו במלחמה במצב הנורא הזה, ויילחמו כמונו כדי להשיב את החטופות והחטופים שלנו הביתה. יש 101 חטופות וחטופים ישראלים אשר מוחזקים בשבי בעזה – חובתנו להשיבם במהרה".

