דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי כ' בסיון תשפ"ו 05.06.26
27.5°תל אביב
  • 27.4°ירושלים
  • 27.5°תל אביב
  • 26.0°חיפה
  • 27.7°אשדוד
  • 31.9°באר שבע
  • 37.8°אילת
  • 31.3°טבריה
  • 26.4°צפת
  • 29.5°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

בכיר בלשכת רה"מ: חמאס דחה את ההצעה הקטארית לשחרור החטופים, השיחות לא קרסו

על פי גורם מדיני בכיר בלשכת נתניהו, הצוות הישראלי למשא ומתן לשחרור החטופים נשלח לדוחא על בסיס ההצעה הקטארית, והשיחות עדיין מתקיימות, אך נכון לשעה זו ארגון הטרור מסרב להסכים לתנאים בהצעה | דיווח ערבי: העיכוב בשיחות נובע מדרישת ישראל להשאיר כוחות בכ-40% משטח הרצועה

עצרת לשחרור החטופים בתל אביב (צילום: אבשלום ששוני, פלאש90)
עצרת לשחרור החטופים בתל אביב (צילום: אבשלום ששוני, פלאש90)
אורן דגן

בכיר בלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר לכתבים כי חמאס דחה היום (שבת) את המתווה לשחרור 50 החטופים והחטופה משבי חמאס שהציעה קטאר. לדבריו, השיחות בדוחא נמשכות והתנהלו גם במהלך השבת. "צוות המשא ומתן פועל מול המתווכות מצרים וקטאר ועומד בקשר רציף עם ראש הממשלה ועם השר דרמר. הצוות הישראלי נשלח לדוחא על בסיס ההצעה הקטארית, לה ישראל הסכימה, וקיבל את המנדט הנדרש לשיחות", נמסר.

"חמאס שלל את ההצעה הקטארית, מערים קשיים, אינו מתפשר ומלווה את השיחות במלחמת תודעה שמטרתה לחבל במו"מ, להציג מצגי שקר לאוכלוסייה העזתית וללחוץ על הציבור בישראל. ישראל הציגה נכונות לגמישות במשא ומתן ואילו חמאס עומד בסרבנותו תוך שהוא מתקבע בעמדות שאינן מאפשרות למתווכות לקדם הסכם. אם היה החמאס מקבל את ההצעה הקטארית ניתן היה להגיע להסכם ולהיכנס למו"מ במשך 60 ימים על סיום המלחמה בהתאם למטרות המלחמה של ישראל".

אשרק אל-אווסט דיווח היום, כי שני מקורות פלסטיניים המעורים בדיונים אמרו ל-AFP כי השיחות העקיפות בין חמאס לישראל על הפסקת אש בעזה, מתעכבות עקב דרישה של ישראל להשאיר כוחות בשטח בכ-40% משטח הרצועה. "המשא בדוחא מתמודד עם נסיגה ומתן מורכב עקב התעקשות של ישראל, נכון ליום שישי, להציג מפת נסיגה, שהיא למעשה מפה של פריסה מחדש ומיקום מחדש של הצבא ולא נסיגה אמיתית", אמר המקור. לדבריו, הדבר ייאלץ מאות אלפי עקורים פלסטינים להתגורר בשטח מצומצם באזור רפיח.

מטה המשפחות להחזרת החטופים: "המשפחות חרדות וחוששות. אי ההתקדמות נובעת ממניעים פוליטיים לא ענייניים, אשר מנוגדים לרצון העם. זוהי שעת מבחן היסטורית של נתניהו. האם ייבחר בעם ישראל, או בציר סמוטריץ'-בן גביר?". עוד הוסיפו מטעם המטה, "כל הסקרים והנתונים מראים כי רוב מוחץ בעם ישראל רוצה בסיום הלחימה בעזה ובהשבת כל החטופים, ומסכים כי זהו האינטרס הישראלי. כולל רוב מוחלט בקרב בוחרי הקואליציה. לראש הממשלה המשפחות אומרות הערב: לפי הפרסומים, לפני כשנה טענת ש-50% מהעם שרוצה בעסקה לא נמנים עם מצביעיך. לתשומת ליבך, היום מדובר כבר ב-75% שלא ייסלחו על תעדוף אינטרסים פוליטיים על פני האינטרס הלאומי, הערכי והמוסרי. נתניהו ההיסטוריה תזכור במה בחרת: בחטופים ובלוחמים, או בעסקנות פוליטית זולה".

לשכת ראש הממשלה נתניהו: "בניגוד לאמור בניו יורק טיימס, ראש הממשלה לא דאג לשרידותו הפוליטית אלא לשרידותה ועתידה של מדינת ישראל. המחלוקות עם בכירים בצמרת הביטחונית נבעו מאי הסכמה על מדיניות, ולא משיקולים קואליציוניים. כפי שהעידו בכירי הממשל האמריקני הקודם, לא הייתה עסקה על הפרק ב-2024 בשל סירובו של החמאס". עוד הוסיפו מטעם לשכת נתניהו: "אם ראש הממשלה היה מקבל את המלצות בכירים בצמרת הביטחונית להיכנע לתנאי החמאס לפני הכניסה לרפיח, לא היינו מכים את החמאס, חיזבאללה, משטר אסד ואת האיום הגרעיני והבליסטי הקיומי מאיראן".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!