
צה"ל הוציא בימים האחרונים אלפי צווי 8 לחיילים שנדרשו להתייצב באופן מיידי בגזרה הצפונית, זאת לטובת עיבוי מחודש של כוחות צה"ל בלבנון ופעילות צפונית לקו הצהוב. הידיעה על כך מאשרת שהסכם הפסקת האש למעשה קרס וצה"ל חוזר ללחימה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בפתח הקבינט המדיני-ביטחוני היום: ״בהנחיה שלי ושל שר הביטחון, יחד עם הרמטכ"ל, אנחנו מעמיקים את הפעולה שלנו בלבנון. צה"ל פועל עם כוחות גדולים בשטח ותופס שטחים שולטים. אנחנו מבצרים את רצועת הביטחון כדי להגן על יישובי הצפון. במקביל, אנחנו מקיימים מאמץ לאומי ענק כדי לקדם פתרונות יצירתיים וחדשניים נגד רחפני הנפץ. אנחנו מגבים ומשבחים את המפקדים והחיילים הגיבורים שלנו. הם נמצאים עמוק בשטח. אנחנו סומכים עליכם!״.
יש לציין כי לפי תושבים בגבול הצפון, לא התקיימה באמת הפסקת אש, זאת בשל אזעקות על בסיס יום יומי ביישובי הגבול, פיצוצי רחפנים וכטב"מים בקרב כוחות צה"ל ובתוך יישובים ישראליים, ונפילתם של 10 חיילים ואזרח מאז הוכרזה הפסקת האש ב-17 באפריל.
מוקדם יותר היום נפגשו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ עם הרמטכ"ל אייל זמיר, וקיימו התייעצות ביטחונית. מאז שעות הצהריים צה"ל מבצע תקיפות במספר נקודות בלבנון, חלקן צפונית לקו הצהוב. לפי מספר דיווחים, בצה"ל אומרים כי אחת המטרות העיקריות היא נטרול איום רחפני הנפץ, ותקיפה ממוקדת של מחסני הרחפנים של חיזבאללה.
גבולות הפעילות הצפוניים של צה"ל נקבעו בהסכם הפסקת האש של ארה"ב ואיראן, שהוחל גם על ישראל בלבנון, לפני למעלה מחודש. מאז חיילי צה"ל פעלו במתחם הקו הצהוב, והיו חשופים לאיום רחפני הנפץ ולפעילות בתא שטח קטן יותר, מה שגבה את חייהם של 10 חיילים ואזרח.


