כשליש מהאוכל בעולם נזרק לפח, ובישראל זורקים מדי שנה כ-2.5 מיליון טון מזון, מתוכם 214 אלף טון של מזון מבושל מהמגזר המוסדי הכולל את בתי המלון, צה״ל ואולמות אירועים. ע"פ ארגון לקט, המשפחה הישראלית הממוצעת משליכה לפח מזון בשווי 8,000 שקלים בשנה, כאשר 300 אלף משפחות בישראל סובלות מאי ביטחון תזונתי. עוד ע"פ הדו"ח – 35% מהמזון שמיוצר בארץ נזרק, מה שממקם אותנו במקום השני בדירוג בזבוז המזון בארצות המפותחות.
בצרפת לעומת זאת, במהלך טורניר יורו 2016 שנערך במדינה עלתה למודעות תופעת בזבוז האוכל הנמכר במגרשי הכדורגל. במהלך המשחקים המזנונים שמופעלים באצטדיונים מכינים כמויות גדולות של אוכל ומוכרים אותו לאוהדים שבאים למספר שעות כחלק מהחוויה הכללית והמשפחתית. בסיום המשחקים נשארות כמויות אדירות של אוכל טרי שהמועדונים ובעלי החנויות זורקים לפח.
— Philippe Cattuzato (@PCattuzato) December 11, 2017
בשנה וחצי האחרונות החליטו בקבוצות הליגה הראשונה והשניה בצרפת לתרום את האוכל שנשאר מהמשחקים – לחם טרי, נקניקיות וסנדוויצ'ים למיניהם – ולהעבירו לבנק המזון שמחלק אותם למחרת לארגוני הצדקה באזורן.
מי שמוביל את המהלך המבורך של הכדורגל הצרפתי הוא מועדון ניס שפועל בשיתוף פעולה עם העירייה מאז עונת 2013/14. המועדון מפעיל מגוון תוכניות מיוחדות שכחלק מהן שחקני הקבוצה עוזרים לחלק אוכל באופן מסורתי בתקופת חג המולד, המועדון תורם יורו על כל כל כרטיס שנמכר למשחקי הבית, מתקיים טורניר כדורגל מסורתי למען חסרי בית ועוד. גולת הכותרת של שיתוף הפעולה היא תרומות המזון מהאיצטדיון בסיום המשחק. במועדון ניס תרמו בשנה וחצי האחרונות אלפיים טונות של אוכל לבנק האוכל של מחוז האלפים הימיים.
https://twitter.com/OGCN_Addict/status/936612863598247938
גם הקבוצות הגדולות בצרפת כמו מונקו, פריס סן ג'רמן ובורדו לוקחות חלק באיסוף המזון ובמקום להשליכו לפח מעניקים ארוחות לאכלוסייה הכי חלשה במחוז או בעיר שלהם. זהו בהחלט מעשה קטן אך משמעותי שאולי כדאי שגם שאר מעדוני הספורט ברחבי העולם ובישראל יאמצו.
???? [#ASSECoeurVert] Comme H. #Maïga, L. #Perrin, @Pajaxxance et @KevinTheophile, participez à l'action des @BanquesAlim ces 24 et 25 novembre. Informations ➡️ https://t.co/5OZfgkJEF1 #GaspillageAlimentaire pic.twitter.com/o52luCxT9j
— AS Saint-Étienne (@ASSEofficiel) November 21, 2017