יועץ התקשורת ומקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ניר חפץ, חתם באופן רשמי על הסכם עד מדינה בפרשת בזק. כך הודיעו ברשות לניירות ערך ובמשטרת ישראל. חפץ, שהיה עצור כשבועיים בחשד לקבלת שוחד בפרשה (המכונה גם "תיק 4000"), שוחרר רק אתמול למעצר בית בתנאים מגבילים. כבר בתחילת הפרשה היו מי שהעריכו כי מעצרו הארוך של חפץ יוביל אותו לחתימה על הסכם כזה, אך לא מן הנמנע כי מעצרו וחקירתו של עו"ד איתן צפריר, מקורבו, האיצו את המגעים.
הפיכתו של חפץ לעד מדינה עשויה להוות נקודת מפנה נוספת בתיק 4000, משום שחפץ נחשב לאיש סודו של נתניהו במשך שנים ארוכות והיה גם ליועצה האישי של רעייתו שרה. גורמים במערכת הפוליטית מעריכים היום כי הסכם עד מדינה עם חפץ ידחוק את נתניהו עוד יותר לכיוון של בחירות מוקדמות.
השחרור של חפץ, למעצר בית, יחד עם בעל השליטה בבזק ובאתר וואלה, שאול אלוביץ', הגיע אחרי שביום שישי האחרון נחקרו השניים במקביל לחקירת בני הזוג נתניהו בנוגע למעורבותם בפרשת בזק. בתוך ראש הממשלה עצמו הפך לראשונה מעצם החקירה באזהרה לחשוד בפרשה.
במרכז פרשת בזק חשד לקשרי גומלין פסולים לכאורה בין בכירי חברת התקשורת לעובדי מדינה שפעלו מולם. על פי החשד, התקיים "קשר שוחדי" בין שאול אלוביץ', בעל השליטה בבזק, ובין ניר חפץ. אלוביץ' הבטיח, לכאורה, לסקר באופן אוהד את נתניהו ומשפחתו באתר החדשות 'וואלה' שבבעלותו, ובתמורה, דאג חפץ לתווך במגעים שאפשרו הטבות רגולטוריות לאלוביץ' ולבזק. במסגרת הפרשה נעצרו ניר חפץ; שאול אלוביץ'; אשתו איריס ובנו אור, המשמשים דירקטורים בחברה; מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר; מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר ועמיקם שורר, בכיר בחברה.
חפץ חשוד גם בתיק 1270, הנוגע לתקופה בה היה יועץ התקשורת של נתניהו, יחד עם אלי קמיר, אז יועצו האסטרטגי של ראש הממשלה. על פי החשד, לפני כשנתיים, בזמן החיפוש אחר מינוי חדש למשרת היועץ המשפטי לממשלה, פנו השניים לשופטת הילה גרסטל, אז נציבות הביקורת על מערך התביעה ומייצגי המדינה בערכאות, והציעו לה את המינוי. התנאי, לכאורה, להצעה היה התחייבות של גרסטל לסגור בבוא היום את תיק המעונות, בו חשודה אשת ראש הממשלה שרה נתניהו.