500 נשים וגברים צעדו היום (שישי) במחאה על גירוש המסתננים ומבקשי המקלט מאפריקה, לרגל יום האישה הבינלאומי. בצעדה השתתפו פעילות ופעילים, נשים מבקשות מקלט ונשים ותיקות מדרום תל אביב. בסיום הצעדה נערכה עצרת בגן לוינסקי, סמוך לתחנה המרכזית החדשה בת"א. המשתתפות הניפו שלטים עליהם נכתב "תושבות ופליטות מסרבות להיות אויבות", "לא גירוש ולא כליאה, לשקם את השכונה", "אין הבדל בין דת לדת כי כולנו בני אדם".
הצעדה היא יוזמה של הפעילה המזרחית והפמיניסטית שולה קשת, בשיתוף פעולה של "דרום תל אביב נגד הגירוש" וארגונים נוספים הפועלים בדרום תל אביב. קשת אמרה כי "היום ביום האישה הבינלאומי, התאספנו 700 נשים שבאו יד ביד לקרוא בקול שאנחנו בעד זכויות נשים והאדם לכולן, ללא הבדל מוצא וגזע, דורשות את שיקום דרום תל אביב ובעד תוכנית קליטה ופיזור מבקשות המקלט ברחבי הארץ". עוד הוסיפה קשת: "חשוב לי להדגיש שאנחנו כאן בעד דרום תל אביב שעשו מהאיזור שלנו חצר אחורית של המדינה. אנחנו כן אומרים שיש להשקיע בדרום תא. הגירוש הוא רק צעד לפני הגירוש שלנו, תושבי דרום תל אביב הוותיקים, לטובת טייקונים." קשת קראה "לפרק את הגיטאות ולפזר את הפליטים ברחבי הארץ".
אורחת הכבוד בצעדה היתה ד"ר אָלְגָנֶש פֶסֵאַה, מייסדת ונשיאת ארגון "גנדי", התומך בפליטים, מקופחים ופגועים בכלל, ילדים ונשים פליטים בפרט – במדינות מערב ומזרח אפריקה השונות ובאירופה. פסאה פנתה למשתתפות האירוע – "אחי ואחיותי: לישראל יש עבר, והיא יכולה להבין את המצב ואת החשיבות של זכויות אדם. בואו נעבוד יחד למען זכויות אדם באשר הם".
ד"ר אסתר עילם ממייסדות התנועה הפמיניסטית בישראל וחלוצת המאבק נגד הסחר בנשים, אמרה כי "כשהתחלנו את המאבק הפמיניסטי, הבנו כי האישי זה הפוליטי. המאבק בגזענות בלתי נפרד מהמאבק הפמיניסיטי. שחרור האשה הוא שחרור האנושות. לצערי, יש תנועות רדיקליות רבות שמונהגות ע"י גברים אך לא מבינים את הנקודה הזו."
הלן קידאנה, מבקשת מקלט ומנהלת מרכז נשים אריתראיות בשכונת נווה שאנן, אמרה כי "החלום שלי שהבנות שלנו לא יצטרכו ללחום עבור זכויותיהן. אני עדיין אופטימית היום כאן, זה הזמן שלנו זה עכשיו."