עקב מבוי סתום במשא ומתן בין הנהלת בתי המשפט לוועד העוזרים המשפטיים, פנה וועד העוזרים המשפטיים במכתב דחוף לשרת המשפטים, וקרא לה לשמש כמגשרת ולהביא לסיום הסכסוך הנמשך זה עשור. "אנו מזמינים את כבוד השרה לשמש כמגשרת ולסיים תוך ימים בודדים את הקרקס הנמשך כבר כמעט עשור".
בפתח המכתב כותבים העוזמ"שים כי "במהלך סכסוך עבודה המתמשך זה כמעט עשור, הנהלת בתי המשפט מתעמרת בעוזרים המשפטיים לשופטים, שמסייעים באופן מהותי לעבודתם של מאות השופטים בישראל, ועושה הכל כדי להשפילם עד עפר ולרמוס אותם. מעבר לכך – הנהלת בתי המשפט מסרבת להסכים לעניינים מהותיים ועקרוניים ביותר שמלווים אותנו מראשית הסכסוך".
לטענתם, למרות תפקידים הקריטיים והכשרתם המקצועית הגבוהה, הם "מנושלים מן התנאים הנהוגים במגזר הציבורי, ומועסקים בחוזים אישיים בלבד". הם מאשימים את הנהלת בתי המשפט כי היא מסרבת להסדיר את עבודתם בהסכם קיבוצי, ואף "נוקטת בפעולות הטעייה במטרה למנוע שביתה, באופן שמטיל צל על דרכי הפעולה של מערכת המשפט הנתונה דווקא בימים אלה למתקפות מבחוץ".
בנוסף, טוענים העוזרים המשפטיים כי דווקא שנדמה שסכסוך העבודה קרוב לקיצו, הנהלת בתי המפשט מבקשת לקצץ בשכרם.
ביום שני דחה בית הדין לעבודה פעם נוספת את בקשת העוזרים המשפטיים לשבות, וזאת על רקע התעקשות המדינה להעסיקן במתכונת של חוזים אישיים. בית הדין האריך את צו המניעה עד להיום, תוך שהוא תובע שבזמן זה יתנהלו שתי ישיבות מו"מ נוספות בין הצדדים.
במשרד האוצר מתעקשים כי העוזרות המשפטיות יועסקו באמצעות חוזים אישיים בלבד, תוך הפניה להסכם קיבוצי שיחתם עבורם, זאת בטענה כי זה האופן היחיד בו ניתן להעסיקן ללא קביעות. בהסתדרות ובוועד העוזרות המשפטיות הציגו מספר מודלים חלופיים להעסקה בלא קביעות, אך הם נדחו על ידי המדינה. חשוב לזכור כי הסכמתה של ההסתדרות להעסקתם של עובדי מדינה בהסכם קיבוצי בלא קביעות היא תקדימית, ונובעת מאופיו המיוחד של של תפקיד העוזרות המשפטיות – עורכת דין המסייעות לשופטים בעבודתם המשפטית.