טיפ כיצד לשמור על תזונה נבונה גם בחג הפסח
כולנו מאחלים אחד לשני "חג שמח" ובואו נודה באמת – לא תמיד קל בפסח – המשפחולוגיה, ההכנות, העייפות, המתח, וכן, גם ריבוי האוכל והג'אנק פוד שמקלקל את ה"דיאטה". מבשלים הרבה, הארוחות שמשתבשות, הנישנוש אינסופי, רוצים "לצ'פר" כי זה חג… לא חסרות סיבות "מוצדקות" לשחרר את הרסן בחג הזה.
יש מצבים בחיים שדורשים מאתנו לעשות "הנחות", גם באוכל, וחשוב להפעיל שיקול דעת. לשחרר כל רסן כי "בפסח מותר" אולי מקל על המצפון, אבל הגוף, כולל תגובת המוח, לא מגיב אחרת רק בגלל שזה פסח. חשוב לאכול אוכל אמיתי כמה שאפשר – אוכל שמספר הרכיבים בו הוא אחד או כמה שיותר קרוב לזה, כמו תפוח, שקדים, דג, וכו'.
איך עושים זאת בפסח? אפשר לבחור דבר אחד לעשות אחרת השנה, משהו שעוזר לשחרר את האחיזה של הסוכר והאוכל המתועש על המוח, משהו שמקדם אכילה בריאה. לדוגמא, בחג לא שותים שתיה ממותקת (כולל מיצים טבעיים), או בחג הזה לא אוכלים בין הארוחות, או השנה לא אוכלים מצה עם ממרח מתוק. מה הדבר האחד שלכם?
ככה עושים מפסח "חג החרות". תבחרו משהו שלא קל מדי אבל ישים ואפשר לעמוד בו. הגוף וגם הנפש יחגגו. תבחרו לשנות לא בגלל שאסור, לא בגלל שמסכנים ואז נכנסים למלכודת של רחמים עצמיים ופיצוי כשנשברים, אלא בגלל שבחרתם בחג הזה להיטיב עם עצמכם.
פסח שמח ומהנה!
מכל הלב,
ציפי