שר האוצר משה כחלון, וחבר סיעתו שר הכלכלה אלי כהן, הודיעו אתמול (שלישי) כי אינטל החליטה להגדיל את השקעותיה במפעל החברה בקרית גת בהיקף של חמישה מיליארד דולר. השקעה זו במפעל אמורה להסתיים בשנת 2020, ולשדרג את יכולת הייצור שלו לקו החזית הטכנולוגית – פרוסות סיליקון בעובי של 10 ננומטר (מיליאירדית המטר) בלבד.
ענקית השבבים האמריקאית צפויה לבקש ולקבל מענקים והטבות במסגרת החוק לעידוד השקעות הון. על פי פרסום באתר YNET, יעמוד המענק שתקבל החברה מהמדינה על 7% מההשקעה, 350 מליון דולר. ב-2015 זכתה אינטל למענק של 300 מליון דולר על השקעה בגובה שישה מליארד דולר.
כיף להתחיל את היום עם בשורה משמחת לתעשייה הישראלית ולמדינת ישראל: מנכל אינטל ישראל הודיע לי כעת על החלטת דירקטוריון אינטל העולמית להרחיב את המפעל בישראל ???????? pic.twitter.com/pddRmjah6I
— אלי כהן, שר המודיעין (@elicoh1) May 15, 2018
הישג אדיר למשרד האוצר וחיזוק נוסף למיצובה של ישראל ככוח עולה בכלכלה העולמית. לאחר שנתיים של עבודה מאומצת, לפני מספר דקות התקשר אליי מנכ"ל אינטל ובישר לי כי החברה קיבלה את הצעתנו והחליטה להשקיע כ-18 מיליארד שקל בישראל. בשורה אדירה למשק ולאזרחים.
— משה כחלון – Moshe Kahlon (@KahlonMoshe) May 15, 2018
אינטל היא אחת השחקניות הבולטות בשוק השבבים העולמי, אשר מחזיקה מפעלים ברחבי העולם. החלטה לשדרג את המפעל בקריית גת, תשמור עליו בחזית של טכנולוגיית ייצור השבבים בעולם. כיום המפעל מייצר שבבים בעובי 22 ננומטר, שהיוו את שיא הטכנולוגיה בשנים 2013-14. מתחרותיה של אינטל החלו לעקוף אותה בתחום זה וצפויות להגיע לפניה לייצור שבבים בעובי 12 ואפילו 10 ננומטר, אם כי עובי זה עשוי להיות קצה גבול היכולת של טכנולוגיות הייצור הקיימות, שהמהנדסים מתריעים על הקשיים המתגברים בשכלול שיטת הייצור בעתיד. אינטל מעסיקה כיום כ-11,000 עובדים בישראל, בעיקר בקריית גת, בירושלים ובחיפה, ומייצאת מישראל סחורות ושירותים בהיקף של 3.6 מיליארד דולר בשנה.