הקיץ החל ועמו הצורך לקרר את הגוף מהטמפרטורות הגבוהות השוררות בחוץ. לשמחתנו, כמעט בכל מבנה סגור ישנו מזגן שפועל ברוב שעות היום בטמפרטורות נמוכות, צורך כמות עצומה של חשמל ומקפיא את כל הנוכחים. כעת, כשהקיץ כבר כאן, מפרסמת חברת החשמל הצעות יעילות לשימוש נכון וחסכוני במכשירי החשמל שברשותנו ושעוזרים לנו לעבור את הקיץ. שימוש יעיל וחסכוני בחשמל הוא אורח חיים אותו ניתן לנהל ללא מאמצים גדולים ושמירה על מספר כללים פשוטים יסייעו לצריכה נבונה שתקל עליכם מבחינה כלכלית ותצמצם את זיהום האוויר.

מיזוג אוויר

בימי הקיץ החמים, המזגן הוא משמש כצרכן החשמל המשמעותי ביותר. כך תפיקו את המיטב מהמזגן מבלי לבזבז:

  • יש לכוון את התרמוסטט של המזגן כך שהטמפרטורה בחדר תהיה קרובה ככל האפשר לטמפרטורה המומלצת בקיץ (25 מעלות צלזיוס). כוונון התרמוסטט במעלה אחת פחות בקיץ יגרום לעליה בצריכת החשמל של המזגן בכ-5%.
  • יש להצליל את החדרים בקיץ כדי לסייע למזגן להתמודד עם עומסי החום.
  • אין לחסום את פתחי האוויר של המזגן. בקיץ יש לכוון כלפי מעלה את פתחי פיזור האוויר הקר.
  • חשוב לסגור את דלתות החדרים שאינם בשימוש ולסגור היטב את הפתחים דרכם עלול לברוח אוויר ממוזג.
  • יש להקפיד על ניקוי תקופתי מסודר (בהתאם להמלצות היצרן) של מסנני המזגן. שימו לב: לפני כל ניקוי – חובה לכבות את המכשיר.
  • יש לשקול שימוש במאוורר כאלטרנטיבה.

מקררים ומקפיאים

מקרר ומקפיא הם מכשירים שפועלים 24/7, לאורך כל השנה. יחד עם זאת, צריכתם משתנה במהלך השנה ומושפעת בעיקר מטמפרטורת הסביבה, מזמן ומתדירות פתיחת הדלתות. כך תפיקו את המיטב מהמקרר ומהמקפיא בבטחה ומבלי לבזבז חשמל:

  • יש למקם את המקרר/המקפיא רחוק ממקורות חום ובמקום שאינו חשוף לשמש.
  • הטמפרטורה המומלצת בתא הקירור היא 7-5 מעלות צלסיוס, בתנאי שאין דרישות שונות עבור אכסון של מוצרי מזון מסוימים.
  • יש להקפיד על סגירה טובה של הדלתות ולבדוק מעת לעת את אטם הגומי שמסביב לדלת, כדי להבטיח איטום מושלם.
  • לא מכניסים מזון חם למקרר או למקפיא. יש להמתין שטמפרטורת המזון תגיע לטמפרטורת החדר.
  • המעבה שבגב המקרר חייב להיות נקי מאבק. כמו כן, יש לאפשר תנועה חופשית של אוויר באזור שלו וסביב המכשיר כולו.
  • כדאי להוריד את הטמפרטורה במקפיא לרמה הנמוכה ביותר באופן זמני כאשר עומדים לפני הקפאה של כמות מזון גדולה מאוד. לפני הפשרה וניקוי של המכשיר כדאי לאפשר למזון "לאגור קור" עבור הזמן שבו יהיה מחוץ למקפיא.
  • כדאי שהמקפיא יהיה מלא לפחות בשני שליש מנפחו. מאידך, חשוב לא לדחוס את המזון יותר מדי, כדי לאפשר זרימת אוויר חופשית בין המוצרים.
  • ביום שבו עומדים להפשיר את המקפיא, לא כדאי להכניס לתוכו מזון שטרם הוקפא.

המלצות נוספות לחיסכון בחשמל

  • החלפת נורות בנורות לד חסכוניות בעלות משך חיים גבוה במיוחד. כמו כן, יש להימנע ככלל מהפעלת נורות ללא צורך, ובמיוחד כאשר הן נורות ליבון או הלוגן.
  • שימוש במכשירים פולטי חום בלילה. ש לקחת בחשבון שמכשירים פולטי חום כמו נורות ליבון והלוגן תנור בישול מגבירu, את עומס החום בחדר וכתוצאה מכך עולה צריכת החשמל של המזגן. באופן דומה, גם צריכת החשמל של המקרר והמקפיא מושפעת מפליטות החום העודפות ולכן מומלץ לדחות לשעות הערב הפעלת מכשירים הפולטים חום כאשר עומס החום יורד במקצת.
  • תליית הכביסה בחוץ במקום שימוש במייבש כביסה. בקיץ הבגדים מתייבשים מאד מהר, גם אם תולים אותם בצל.
  • שימוש בקיבולת המלאה של מכשירי החשמל (מכונת כביסה מלאה, מדיח מלא וכו') ניתן להשיג חיסכון של עד 45% בצריכת החשמל אם מפעילים את המכשירים לעיל בקיבולת מלאה במקום שתי הפעלות של "חצי כמות", כלומר בתוכנית חסכונית.
  • בקיץ בפרט, כדאי להימנע מהפעלה מיותרת של תנור אפייה: כמויות קטנות מומלץ להפשיר, לחמם או לאפות במכשיר קטן (טוסטר-אובן או מכשיר מיקרוגל). ניתן לחסוך כך עד 40% בצריכת החשמל לאפייה/צלייה.
  • למניעת הפסדי חום וחימום מיותר של הסביבה, יש להימנע מפתיחת דלת התנור תוך-כדי פעולה.
  • בקניית מכשיר חשמלי בכלל ושל מכשיר בעל צריכת חשמל גבוהה בפרט, כמו מזגן, מקרר, מכונת כביסה וכד', כדאי להשוות בין מספר מכשירים דומים ולבחור במכשיר בעל דירוג אנרגטי הגבוה ביותר, המסומן באות A , או הכי קרוב אליו.
  • בקיץ הכי טוב דוד שמש! למי שעדיין אין, כדאי מאוד לבדוק ובמידת האפשר, להתקין. לבעלי דוד שמש מומלץ לשמור על הקולטים נקיים ולמנוע את הצללתם.

שיהיה קיץ קריר, נעים, בטוח וחסכוני.