דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני ה' בתשרי תשפ"ה 07.10.24
25.2°תל אביב
  • 21.3°ירושלים
  • 25.2°תל אביב
  • 24.7°חיפה
  • 24.9°אשדוד
  • 22.7°באר שבע
  • 25.8°אילת
  • 25.5°טבריה
  • 20.4°צפת
  • 24.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בארץ

מדיניות הזגזוג / דיווח: הממשלה תכריז על דרום ת"א כאזור עדיפות לאומי

על פי פרסום אמש (ד') בחדשות כאן 11, תקבל עיריית ת"א הטבות בשווי של עשרות מיליוני שקלים בשל מספר המגרים החיים בה | על פי הדיווח, תאשר הממשלה תוכנית לאיזורי עדיפות לאומית חדשים לרשויות בהן מספר גבוה של מהגרים

מבקשי מקלט בדרום תל אביב (צילום ארכיון: רוני שוצר \ פלאש 90)
מבקשי מקלט בדרום תל אביב (צילום ארכיון: רוני שוצר \ פלאש 90)

הממשלה תכריז על דרום תל אביב כאזור עדיפות לאומי בשל מספר המהגרים החיים בה, ותעניק לתושבים המתגוררים שם הטבות וסיוע, כך פורסם אמש (רביעי) בחדשות בכאן 11.

על פי הפרסום, התוכנית החדשה תגדיר אזורי עדיפות לאומית חדשים, לפי שיעור המהגרים חיים בהם. הרשות המקומית הראשונה שתקבל הטבות במסגרת היוזמה, המוערכות בעשרות מיליוני שקלים, תהיה תל אביב.

בהצעת ההחלטה שהגיע לידי חדשות כאן נכתב כי "הצעת ההחלטה נועדה לסייע לתושבי האזורים בהם קיים ריכוז גבוה של מסתננים, במטרה להביא לשיפור אורח החיים של תושבי המקום, לשמור על זכויותיהם ועל ביטחונם, וכדי להעלות את החוסן הכלכלי והחברתי של אותם האזורים, תוך חיזוק מעמדם ותדמיתם כאמצעי לעידוד קליטת משפחות חזקות".

המדינה תתקצב את התכניות האלו ב-30 מיליון שקלים, ואילו עיריית תל אביב תשקיע גם כן סכום דומה. כספים נוספים יגויסו בהמשך לתכנית. לא רק דרום תל אביב צפויה לקחת חלק בתכנית, שמוגדרת ככזו המיועדת להגדרת "אזורים בהם שיעור מסתננים גבוה כבעלי עדיפות לאומי". למעשה, כל רשות מקומית בה יש למעלה מאלף מבקשי מקלט המהווים יותר מעשרה אחוזים מהמתגוררים באותו אזור, כאשר ככל הנראה גם אילת וגם פתח תקווה יוכלו לקבל הכרה כזו.

כזכור, לפני כחודשיםם הודיע ראש הממשלה כי הוא חוזר בו מההסכם אליו הגיע ישראל עם נציבות הפליטים של האו"ם להרחקת מבקשי המקלט מישראל וכי הממשלה תמשיך לפעול לגירושם למדינה שלישית.

מאוחר יותר אחרי הודיעה רואנדה, אליה היו אמורים המהגרים להיות מגורשים, כי לא תקבל אותם וההסכם עמה קרס. גם אוגנדה, אליה נשלח שליח מיוחד מישראל, טרם הגיעה להסכם.

לפני כחודש הודיעה המדינה כי תעניק מעמד (מסוג 5/א) מטעמים הומניטריים ל-300 מבקשי מקלט סודנים יוצאי חבל דרפור, חבל נובה והנילוס הכחול – מקומות בהם התרחש רצח עם. הודעת המדינה היא תגובה לעתירות בג"ץ, שדרשו להכריע בבקשות של כלל מבקשי המקלט יוצאי סודן או להעניק להם מעמד פליט קבוצתי. המעמד החדש זהה לשל אדם המוכר כפליט, ויאפשר למבקשי המקלט לעבוד ולקבל זכויות סוציאליות כמו ביטוח בריאות. כמו כן, המעמד יקנה להם אישור לצאת מישראל ולחזור.

מוקדם יותר השנה, המדינה העניקה מעמד ל-500 דרפורים, בשתי פעימות וכמו בפעמים הקודמות, גם הפעם  המדינה לא פרטה כיצד ייקבעו הקריטריונים ומדוע הוחלט לתת מעמד לקבוצה קטנה ולא לכל הדרפורים בישראל. 2,500 מבקשי מקלט מדרפור ומחבל נובה ממתינים להכרעה בבקשותיהם מזה שנים רבות.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!