דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י"ח באדר ב' תשפ"ד 28.03.24
27.2°תל אביב
  • 27.2°ירושלים
  • 27.2°תל אביב
  • 25.3°חיפה
  • 26.6°אשדוד
  • 33.5°באר שבע
  • 33.5°אילת
  • 30.4°טבריה
  • 23.1°צפת
  • 31.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

השגעון של אוגוסט הגיע! האם זה מחייב גם עם האוכל? לא בהכרח

חודש אוגוסט הגיע וכל העולם (או לפחות המדינה) נכנס לאמוק של פעילות.
סבים וסבתות עושים קייטנה, באים אורחים, מתארחים, נוסעים לחופשה בארץ או בחו"ל ואין יום שדומה לקודמו.
זה זמן שמיועד לפורענות מבחינת האוכל וגם האדם הכי מסודר בעולם צריך להתאמץ כפליים כדי לשמור על סדר באוכל. לכן, הנה כמה טיפים להקל על המשימה.

לפני הכל, חוסר סדר באוכל לא שווה כרטיס חופשי לאכול שטויות ואוכל זבל כל היום.
אפשר לאכול לא מסודר אוכל שהוא מזין, מה שאני קוראת לו אוכל אמיתי (ז"א אוכל שלא דורש רשימת רכיבים או תווית מזון).

טיפ #1 – לזרוק כמה פירות ועגבניות שרי או חופן אגוזים לתיק נסיעה במקום כמה שקיות במבה או העוגיה בתחפושת שנקראת חטיף אנרגיה.
אל תבהלו מכמות הקלוריות באגוזים, הם פחות משמינים מעוגיות בתחפושת למרות הקלוריות, והם יותר בריאים וגם הרבה יותר משביעים.

טיפ #2 – כשרעבים, קודם תוציאו את הפירות והעגבניות שרי מהתיק – שכולם יאכלו
כשהילדים או החבר'ה רעבים ומציעים להם קודם פירות וירקות הם לרוב אוכלים. אם ילד מתעקש – אין צורך לריב. לפחות יהיה לכם מה לאכול. גם, תקנו שקיות קטנות אישיות של חטיפים – הכלל הוא שבדרך כלל גומרים את השקית, אז עדיף קטנה (גם בגלידה).

טיפ #3 – אל תגיעו למנגל מורעבים
רובינו אוכלים יותר מהרגיל במנגל, זה טבעי ולדעתי עדיף לקבל את המצב באהבה, במקום להבטיח לעצמכם לאכול מעט או רגיל, לא לעמוד בזה, ואחר כך לסבול מרגשי אשמה והלקאה עצמית. הדבר הכי גרוע לעשות הוא לא לאכול כל היום כי בערב יש מנגל. מה קורה? מגיעים לארוחה מעולפים מרעב ומגלים שרק הדליקו את הגחלים, אז דוחפים לפה קצת פיתה וסלטים, קצת ביסלי או תפוצ'יפס, ואוכלים כמה נקניקיות כי אי אפשר לחכות עד שהאנטריקוט מוכן. ואז האנטריקוט מגיע – מה, לא נאכל?

נשמע לכם מוכר? הנה חלופה – לאכול טוב לפני המנגל כדי לא להגיע רעבים – וזה רעיון טוב לאכול הרבה ירקות וקצת פחות חלבונים. לדוגמה קערה גדולה של סלט עם רוטב טעים עם או בלי ביצה שעה או שעתיים לפני המנגל. כשמגיעים למנגל אני ממליצה להתחיל את הארוחה עם סלט גדול וטחינה או רוטב אחר – זה יביא אתכם לאכול הרבה פחות באופן טבעי ובלי להתאפק. תוותרו על הפיתות והלחמניות שמיותרות לגמרי ותאכלו בכיף בשר טוב וירקות על האש. תחסכו המון בקלוריות ובכמיהות למתוק אם לא תשתו שתיה מתוקה.

טיפ #4 – היו רכים עם עצמכם
יצאה לכם ארוחה או יום טיול פחות מוצלח באוכל? זאת לא סיבה לוותר על הכל. בוגרי הסדנאות והליווי האישי שלי מכירות את הכלל הזה היטב: מעדת? מורידים את האבק, מתיישרים וממשיכים לצעוד הלאה. זה ההבדל בין דיאטה לאכילה נבונה שחופשיה מהסבל של רגשות אשמה.

חופשה מהנה!

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״
נרשמת!