מסרוני הונאה הופצו משעות הבוקר באמצעות רשת הוואטסאפ, על-פיהם רשת שופרסל מחלקת קופונים בשווי 900 שקלים – אולם ברשת מכחישים כל קשר: "מדובר בתרמית שאינה קשורה לשופרסל בשום צורה שהיא ואנו מבקשים להזהיר את הציבור לא להשתמש ולהיכנס לקישור בנושא שכן הוא עשוי לכלול וירוסים או כל דבר פוגעני אחר. שופרסל פנתה למשטרה והעניין בטיפול״.
מי שנכנס לקישור והשיב על שלוש שאלות, נתבקש 'להפיץ אותו' הלאה לשלושה אנשים נוספים בטענה שלאחר מכן יועבר לדף ובו שובר הנחה, אלא שבמקום זאת, קיבלו המפיצים קישור להורדת תוכנה המקפיצה באופן תדיר פרסומות למסך הפלאפון.
במערך הסייבר הלאומי שבמשרד ראש הממשלה התייחסו למקרה בדף הפייסבוק והזהירו כי מדובר בהונאה פרסומית: ההודעות שהופצו בוואטסאפ כוללות קישור המוביל לדף מתחזה שמטרתו לפתות את ה'לקוח' להפיץ את ההודעה לחבריו דרך WhatsApp, תוך 'הבטחה' לקבלת קופון. אנשים אליהם מופצת ההודעה ואשר ילחצו על הלינק, יופנו לאתרים פרסומיים שונים, חלקם אף יציעו להוריד אפליקציות שונות". בשלב זה, בישרו במערך הסייבר כי האתר המדביק הוסר ואינו זמין עוד ברשת.
במקביל הופצה ברשת הוואטסאפ גם הודעה מזוייפת נוספת, הנחזית להודעה משותפת של משרד הביטחון ויחידת הסייבר, הטוענת כי מדובר בתרגיל של החמאס שתכליתו התקנת אפליקציה על מכשירי הטלפון ההופכת אותם לכלי ריגול – גם כאן אין מדובר בהודעה אמיתית, וככל הנראה, מדובר בהונאה פרסומית נוספת. יש לציין גם כי בעיקרון, משרדי הממשלה אינם נוטים לפנות לציבור באמצעות הודעות שרשרת המופצות ברשתות החברתיות – אלה באמצעות אתריהם, וכן באמצעות הודעות רשמיות המופצות בערוצי החדשות והעיתונים.
בשעות האחרונות אנו עדים להפצת הודעה באמצעות WhatsApp, המפתה להיכנס ללינק ע״י הענקת קופונים בסך 900 ש"ח, לכאורה לרגל…
Posted by מערך הסייבר הלאומי on Thursday, August 23, 2018
ככלל, מומלץ שלא להיכנס לקישורים בלתי מוכרים הנשלחים מצד חברים ברשתות חברתיות בלא הקשר, ובוודאי שלא להוריד תוכנות שאינכם מכירים למחשב או לטלפון הנייד. כמו כן, מומלץ גם שלא להפיץ מכתבי שרשרת שאמינותם מוטלת בספק, ולהעיר על כך לחברים המפיצים אותן.