דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני ז' בתמוז תשפ"ו 22.06.26
27.5°תל אביב
  • 26.8°ירושלים
  • 27.5°תל אביב
  • 26.7°חיפה
  • 27.9°אשדוד
  • 30.1°באר שבע
  • 35.9°אילת
  • 31.2°טבריה
  • 27.5°צפת
  • 28.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

סוף להפקרות? / כחלון, כץ וניסנקורן בהודעה משותפת: הגענו להסכמות, לא תהיה שביתה

לאחר מו"מ בין שר האוצר, שר העבודה ויו"ר ההסתדרות הודיעו השלושה כי הגיעו להסכמות וכי נמנעה השביתה הכללית שתוכננה למחר בעקבות המאבק על נושא בטיחות העובדים | ניסנקורן: "המדינה הכירה בחובתה ובאחריותה להסדיר את הנושא"

שר האוצר, משה כחלון; שר העבודה, חיים כץ ויו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן (צילום: פלאש90)
שר האוצר, משה כחלון; שר העבודה, חיים כץ ויו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן (צילום: פלאש90)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

נחתם הסכם בין שר האצור משה כחלון, יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, ושר העבודה והרווחה חיים כץ.

הסיקור החי פתוח
עדכון אוטומטי:  

פורסמו חלק מההסכמות: אימוץ התקן האירופאי לפיגומים, שימוש ברשתות מגן והוספת תקנים

מההסתדרות נמסר כי בין ההסכמות: הפיכת התקן האירופאי לפיגומים למחייב, הטמעת החובה לשימוש ברשתות מגן בעת עבודה בגובה, הגדלה משמעותית של תקני המפקחים במינהל הבטיחות בעבודה, הסדרת תחום המנופים, תיקון חקיקה שיאפשר לרשם הקבלנים במשרד השיכון לשלול רישיונות קבלן עקב הפרות בטיחות, הכנסת מפרט בטיחות למכרזי החשב הכללי, הכנסת עוזרי בטיחות לאתרי הבנייה ועוד.

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, אמר כי: "אני מברך על כך שבסופו של דבר המדינה הכירה בחובתה ובאחריותה להסדיר את הנושא. מהלך היסטורי שיחסוך תאונות קטלניות רבות בעבודה וימנע היפגעות ומוות של עשרות עובדים מדי שנה".

ניסנקורן: זהו יום היסטורי, דאגנו לפיגומים

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקוקרן: "זה יום היסטורי. אנחנו עושים מהפכה שהרבה שנים לא עשו אתה בתחום הבטיחות בעבודה. לקחנו את העובדים השקופים האלה ואנחנו דואגים שהם יבואו בביטחון לעבודה ויחזרו הביתה שלמים ובריאים. דאגנו לפיגומים בסטנדרט גבוהה, לתקנים לאכיפה, עשינו שורה של צעדים ביחד כדי למגר תופעה כל כך כאובה". ניסנקורן הודעה לכחלון שלדבריו נרתם לנושא.

 

כץ: "זה המהלך הראשון למיגור תופעות תאונות העבודה בבניין"

שר העבודה והרווחה חיים כץ: "לפני שנתיים הכנסנו את הידיים לבוץ וניסינו לשנות תרבות עבודה של 70 שנה. המהלך של היום, אני מקווה, יהיה המהלך הראשון למיגור תופעת תאונות העבודה בבניין"

כחלון: נוסיף תקנים, נשנה חקיקה ורגולציה

שר האוצר משה כחלון: "אנחנו רגישים לחיי העובדים האלה, לחיי פועלי הבניין. אנחנו נוסיף תקנים, נשנה חקיקה, נשנה רגולציה, נעשה כל מה שדרוש. הגענו לאיזון, גם נשמור על חיי אדם וגם נשמור על השגרה".

כחלון: הגענו להכרעה ולהסכמה, השביתה נמנעה

ניסנקורן, כץ וכחלון יפגשו במטרה לפתור את המשבר

בשעה הקרובה יפגשו שר האוצר משה כחלון, שר הרווחה חיים כץ ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן במטרה לפתור את המשבר ולמנוע את השביתה, בלשכת שר האוצר בתל אביב.

בדרך להסכמות? הדיון נדחה שוב, לשעה שש וחצי

הדיון נדחה בפעם השלישית, לאור הימשכות המשא ומתן בין הצדדים.

בית הדין קיבל את בקשת ההסתדרות לדחות את הדיון ל-18:00: המו"מ נמשך

עו"ד הסתדרות: הדרגים הבכירים ביותר בהסתדרות מצויים מהבוקר במו"מ מול האוצר בקשר לסכסוך העבודה. מטבע הדברים מדובר בסכסוך קיבוצי ויש לו את הדינמיקה שלו. נתבקשתי לבקש לפחות עד השעה שש אם אפשר. אם לא ובית הדין מעוניין לקיים את הדיון, יו"ר ההסתדרות מבקש שלא לקיים את הדיון בהיעדרו, הוא יכול להגיע לכאן תוך כמה דקות.

בית הדין קיבל את הבקשה והדיון נדחה ל-18:00

עיכובים בפתיחת הדיון: לא נמסרה הודעה על דחייה

למרות שהדיון אמור היה להיפתח בשעה חמש, נכון לעכשיו הצדדים לא נמצאים באולם והמשא ומתן ככל הנראה ממשיך. עם זאת, טרם התקבלה הודעה רשמית על דחייה נוספת.

לצד עורכי הדין שנערכים לדיון, נמצא באולם בית הדין ח"כ בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי), שביקש להצטרף כידיד בית הדין לאור התנגדותו העקבית לזכות השביתה.

בישיבת סיעת כולנו הבוקר אמר יצחק מויאל אמר לדבר ראשון כי ההסתדרות ערוכה להוצאת השביתה לפועל. "פעם ראשונה שאנחנו ערוכים להשבתה בסדר הגודל הזה. ראיתם שאפילו היום היו תאונות באתרי הבניה בישראל", התייחס לקריסת הפיגומים באתר הבניה בפתח תקווה.

דרישות ההסתדרות מהמדינה לשיפור מצב הבטיחות בענף הבניין
דרישות ההסתדרות מהמדינה לשיפור מצב הבטיחות בענף הבניין

ההרכב בראשות השופטת לאה גליקסמן שידון בעתירה כולל גם את השופטת סיגל דוידוב-מוטולה והשופט מיכאל שפיצר. בהרכב ישבו גם שתי נציגות ציבור העובדים: חיה שחר ויעל רון, ושני נציגי ציבור המעסיקים: עצמון ליפשיץ ודורון קמפלר. נציגי הציבור בבתי הדין לעבודה, משמשים חלק מההרכב השופט, וממונים על ידי שר העבודה והרווחה בהמלצת ארגוני העובדים והמעסיקים.

המעסיקים עתרו אתמול (שני) לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים בדרישה למנוע את השביתה הכללית הצפויה להתחיל ביום רביעי בנושא הבטיחות בעבודה, ודיון בנושא נקבע היום בשעה 15:00, פחות מיממה לתחילת השביתה. "איש לא חולק על הצורך לפתור  את בעיית תאונות העבודה אך השבתת המשק לא תפתור דבר ותגרום נזק כספי עצום למשק ולמגזר העסקי. אנו קוראים לבית הדין לקרוא לצדדים הרלוונטיים לשבת ביחד למשא ומתן, עד לייצור פתרונות אפקטיביים שרובם בסמכות הממשלה" מסר נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות הארגונים העסקיים, שרגא ברוש. בהסתדרות הבהיר בתגובה: "אם הנושאים שעל הפרק לא יפתרו אנחנו עומדים על זכות השביתה".

ביום חמישי שעבר כינס יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן מאות חברי ועדים בבית הועד הפועל בתל אביב, והכריז על כוונת ההסתדרות להשבית את המשק החל מיום רביעי בשל ההפקרות בתחום הבטיחות בעבודה. "החברים שלי כאן הוכיחו עצמם בשביתה על שכר המינימום, ושביתה על עובדי קבלן, על פנסיה חובה, על אנשים עם מוגבלות" אמר ניסנקורן לחברי הוועדים. "לכל אחד יש את שק הבעיות שלו שהוא מתמודד איתן, אבל אנחנו צריכים להבין דבר אחד: אם לא נוביל את כולם קדימה אז בסוף כל אחד עם הצרות שלו וכולם שוקעים למטה". ניסנקורן הדגיש בדבריו שישיבותיו עם משרדי הממשלה לא הולידו פתרונות, וטען כי המשרדים השונים מטילים זה על זה את האחריות לפתרון המשבר.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!