השרים כחלון ויעלון סיכמו אמש על שינוי נוסף בסוגיית הפנסיה של משרתי הקבע. עד כה, קצינים הפורשים בגיל מתקדם היו זכאים למענק חד פעמי עם הגיעם לגיל הפנסיה (בו הם מפסיקים לקבל את פנסיית הגישור ומקבלים פנסיה רגילה) בערך של כ-12 משכורות ממוצעות. המענק נועד לפצות את גמלאי שירות הקבע שכן ההערכה הייתה כי הפנסיה הצוברת תניב תשלום חודשי נמוך משמעותית מהפנסיה התקציבית.
אך מודלים שבוצעו בשנים האחרונות במשרד האוצר העלו אפשרות כי הפנסיה הצוברת תוכל להגיע לרמות ההקצבה שנהוגות בפנסיה התקציבית. על כן סיכמו כחלון ויעלון כי המענק לא יינתן באופן אוטומטי אלא רק במידה ויהיו משרתים שעם הגיעם לגיל הפנסיה ימצא כי המעבר לפנסיה צוברת פגע בקצבתם החודשית. המשמעויות של החלטה זו יתבררו רק בשנת 2050 בקירוב, שכן המעבר לפנסיה צוברת חל על אלו שנכנסו לשירות קבע החל משנת 2004.
שינוי נוסף עליו הסכימו שר הביטחון ושר האוצר הוא הגבלת פנסיית הגישור הניתנת למשרתי הקבע (שפרשו אחרי גיל 42), בין פרישתם מהצבא ועד להגעתם לגיל הפנסיה, תרד מממוצע של 13,500 ש"ח לממוצע של 12,000 ש"ח. הורדת הממוצע תהיה באחריות משרד הביטחון והצלחתו לעמוד בהורדה זו תיבחן עוד שבע שנים. על פי הסיכום, במידה ומשרד הביטחון לא יצליח להוריד את ממוצע פנסיית הגישור היא תבוטל.
השינויים עליהם סוכם לא צפויים להשפיע באופן משמעותי על עלויות השכר ותנאי הפרישה שהמדינה משלמת למשרתי הקבע בשנים הקרובות. אך באוצר רואים בהסכם הישג משמעותי שכן הוא מגביל תנאי שכר שנחשבו מהטובים במגזר הציבורי. מוקדם לקבוע גם האם תהיה לפגיעה העתידית בתנאי הפנסיה השפעה על מספר הקצינים המשרתים בקבע ונותנים את מיטב שנותיהם לשירות הצבאי.