לצד הפגנות בצמתים מרכזיים ממצפה רמון ועד רמת הגולן, יום המחאה נגד אלימות כלפי נשים כלל עשרות אירועים ועצרות שקיימו מקומות עבודה שונים ברחבי הארץ. עשרות רשויות מקומיות, בתי חולים וחברות גדולות אפשרו לעובדות ועובדים להתכנס, קיימו טקסי זיכרון לנרצחות וקראו לממשלה להיאבק בתופעה. זאת, על אף שבמשרד האוצר אסרו על עובדי הממשלה והשלטון המקומי להיעדר מהעבודה בתשלום לצורך המחאה. במקומות עבודה רבים היה ועד העובדים מעורב בארגון האירועים.
עשרות עובדות מעיריית שדרות יצאו הבוקר להפגין בכיכר הכניסה למרכז "מול 7" בעיר בקריאת למיגור האלימות כלפי נשים. את ההפגנה הובילו ראש העירייה, אלון דוידי, ומ"מ ראש העיר ויו"ר נעמ"ת במרחב אשקלון, עו"ד יהודית אוליאל מלכה. בהפגנה הניפו שלטים ועליהם כתוב: "דם הנשים אינו הפקר", "נשות שדרות אומרות לא לאלימות", "אלימות נגד נשים פשע חברתי".

"אנחנו יוצאים מכאן עם אמירה ברורה שעושים סוף לאלימות כלפי נשים ובכלל", אמרו דוידי ואוליאל מלכה. "רק השנה אירעו 24 מקרי רצח והשנה טרם הסתיימה. זה לא יכול להימשך כך ולכן צריך להמשיך להפגין ולקרוא בקול די לאלימות כלפי נשים", הוסיפו.
המחאה הגיעה גם למקומות עבודה במגזר העסקי בהם חברות הסלולר פלאפון, סלקום ופרטנר, לאומי קארד וחברות הביטוח כלל ומגדל. במרביתן הגיעו עובדים ועובדות לבושים בחולצה שחורה.
בחברת סלקום פרסו העובדים שלט ענק באורך 18 מטרים בבניין מטה החברה בנתניה תחת הכיתוב ״לא לאלימות כלפי נשים״. ״אני גאה בכל עובדת ועובד סלקום שהחליטו לומר היום – עד כאן", אמרה יו"ר ועד עובדי סלקום מיה יניב, "ההגנה על הנשים בישראל היא סוגיה לאומית חוצת מגזרים, עדות ומפלגות. הגיע הזמן שממשלת ישראל תתעורר ותוציא לפועל את תוכנית החומש להגנה על נשים שכבר אושרה ותוקצבה אך טרם יצאה לפועל״. חברי ארגון עובדי התעשייה האווירית חילקו לעובדים צמידים אדומים עם הכיתוב "נשים לזה סוף- די לאלימות נגד נשים".
הכי גדול ! הכי צועק ! אלימות כלפי נשים לא אצלנו !
Posted by ועד עובדי קבוצת סלקום on Monday, December 3, 2018
במחאה שנערכה בחברת הביטוח מגדל אמרה קלאודיה לוי, חברת הוועד: "עלינו להיות אחראים כלפי החברה בכלל, להתבונן סביב , ולשים לב ,בביתנו ,אבל לא רק, גם לשכנותינו, חברותינו וגם אלה שאינם חברותינו. אם אתן רואות/עדות לסבלה של אישה, הרימו דגל, האירו את עיניה ועזרו לה. המחאה הזאת מטרתה לטלטל את החברה כולה ,ואת נציגינו בכנסת, את אלו שמחליטים וקובעים את סדר העדיפויות בתקציב המדינה.
ביום שכזה גם ועד העובדים נרתם לזכויות הנשים בכל אשר הן לחיות את חייהן בלי טיפה של פחד או חשש.מצרפים פה את דברי הנאום…
Posted by ועד עובדי מגדל on Tuesday, December 4, 2018
ברחבת עיריית אור יהודה התקיימה הבוקר (שלישי) הפגנה של עובדות ועובדי העירייה בהשתתפות ראש העיר, ליאת שוחט: "כראש עיר העומדת בראש עירייה הפועלת להעצמה נשית, שוויון וכמובן קידום ערכים של סובלנות, אני פונה היום למקבלי ההחלטות בבקשה ברורה – חייבים לפעול לפני שנספור חלילה את הקורבן הבא. המציאות ובה נשים מוכות, נאנסות ונרצחות חדשות לבקרים חייבת להפסיק לאלתר".
עובדות עמותת יחדיו, המפעילה שירותי רווחה באזור הדרום יצאו הבוקר להפגין ברחבת עיריית באר שבע וקראו ״די לאלימות״. בין המפגינות היו גם עובדות המקלט לנשים נפגעות אלימות וילדיהן המופעל על ידי העמותה. ״כארגון חברתי מוביל היוזם ומפעיל בין היתר תוכניות להגנה וקידום נשים בחברה, החלטנו לעצור יחדיו עם כלל הארגונים ולהשתתף במחאה הציבורית הצודקת לקידום הטיפול באלימות נגד נשים ובכלל, מתוך אמונה שהדבר יביא לשינוי חברתי נכון וצודק״, ציין אל״מ (מיל.) יאיר באר, מנכ״ל העמותה.

עשרות נשים מיישובי המועצה האזורית תמר, אליהן הצטרפו עובדים ועובדות מהמועצה, הפגינו וצעדו הבוקר על כביש 90 באזור צומת נווה זוהר. הם הניפו שלטים וזעקו 'לא עוד' ו'דם נשים אינו הפקר'. זאת כחלק מהמאבק וההפגנות נגד אלימות כלפי נשים ברחבי הארץ.
במועצה האזורית עמק המעיינות התאספו העובדים לכנס שבו לקחו חלק העובדות הסוציאליות אשר סיפרו על עבודתן בתחום האלימות במשפחה. מהמועצה נמסר כי בפאנל נשאלו שאלות רבות, והמרכזית ביניהן: איך אפשר לעזור למי שזקוק/ה? בתום ההתכנסות, נסעו עובדות המועצה להפגנה בצומת תל יוסף

עובדי המרכז הרפואי הלל יפה מכל הסקטורים, נשים וגברים כאחת, יצאו לרחבת חדר מיון והצטרפו למחאה נגד אלימות בנשים. ד"ר מיקי דודקביץ, מנהל המרכז הרפואי: "חלק מתפקידינו לאתר את מי שזקוק לעזרה ולהושיט יד". למחאה הצטרפו גם סטודנטים בית הספר לסיעוד של בית החולים.

גם עובדי המרכז הרפואי 'לגליל' בנהריה קיימו עצרת מחאה ברחבת מרפאות החוץ. חנה סולומון, מנהלת השירות הסוציאלי במרכז הרפואי אמרה: "עובדות סוציאליות במחלקות, נתקלות על בסיס קבוע במקרים בהם נודע להן על נשים, ילדים, קשישים וקשישות שמגיעים למחלקות או לחדר המיון כשהן סובלות מאלימות. אין כמעט יום בלי דיווח על מקרה אחד של אישה מוכה. אנחנו באות לכאן ביום ובלילה אל המחלקות ועומדות לצד הנשים, כאשר אוזלת היד שלנו, נובעת מחוסר הרצון שלהן להתלונן ולאחר השחרור, הן חוזרות למעגל האלימות והחשש העיקרי שלנו, הוא שמחר נקרא עליהן בעיתון, אנו מבקשים בשם כולם לתת פתרונות רוחביים על ידי מתן תקציב ממשלתי, כדי שתהיה לנשים הללו תמיכה להגיש תלונה ולהתרחק ממקור האלימות".

גם באוניברסיטת בן גוריון התקיימה עצרת מחאה בהשתתפות נשיאת האוניברסיטה פרופ' רבקה כרמי. "ארגוני נשים ונשים מובילות את המאבק הזה אבל זהו עניין לנשים וגברים כאחד. אני תמיד חוששת ממאבקים שנשים מובילות כי בסוף היום זה איכשהו מצטייר כאיזה עניין נשי, מגדרי. הדבר הזה הוא עניין קולוסאלי, אוניברסלי, לא עניינן של נשים בלבד. כל אחת ואחד מאיתנו צריך ללכת הביתה ולעשות חשיבה עמוקה מה כל אחד ואחת מאיתנו עושה בתוך ביתו. וכשאני אומרת ביתו אני אומרת גם סביבתו. כי הרצח זה דבר קיצוני אבל זה בא ממקום מאד פשוט ובסיסי- איך אנחנו מחנכים גם את הבנים וגם את הבנות שלנו. איך מחזקים את הבנות ואיך אנחנו מחנכים את הבנים לכבוד, להדדיות, לשוויון, להבנה, להכלה, לסובלנות״.

עשרות עובדות ועובדי עיריית מעלות תרשיחא ותושבות ותושבי העיר והאזור הפגינו הבוקר בצומת נהריה כחלק מהמחאה הארצית נגד אלימות כלפי נשים ובקריאה למיגור התופעה. את ההפגנה הובילה מועצת הנשים העירונית בראשות גלינה אמדור, יועצת ראש העיר לענייני נשים, בשיתוף נעמ"ת והסתדרות העובדים מרחב גליל מערבי. גם בקרית ביאליק, קרית ים, קרית מוצקין, יקנעם, נשר, רחובות וחולון התקיימו הפגנות בהן השתתפו עובדי העירייה.