דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"ח בניסן תשפ"ד 26.04.24
22.8°תל אביב
  • 22.2°ירושלים
  • 22.8°תל אביב
  • 20.3°חיפה
  • 20.7°אשדוד
  • 18.3°באר שבע
  • 26.1°אילת
  • 21.8°טבריה
  • 20.3°צפת
  • 21.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
קו-אופ

על המדף / 'רמי לוי', 'ויקטורי' או 'זול ובגדול': מי יהיו הרוכשים של קו-אופ?

בית המשפט המחוזי בירושלים ידון היום בהצעותיהן של רשתות המזון לרכישת הרשת - כשכלל לא ברור שדווקא ההצעה הגבוה ביותר, של איש העסקים רמי לוי, תיבחר | עובדי הרשת דורשים להיות צד בעסקת המכירה, ולא לייצר מצב בו שני הסכמי עבודה שונים לעובדים

סניף קואופ (צילום: מתוך פייסבוק)
סניף קואופ (צילום: מתוך פייסבוק)
יונתן קירשנבאום

הצעותיהן של רשתות המזון לרכישת רשת קואופ, שנמצאת בהקפאת הליכים מאז חודש דצמבר, יעלו היום (שני) לדיון בבית המשפט המחוזי בירושלים. בית המשפט ידון בשאלת המכירה למועמדים שהציעו סכומים שונים בעבור הרכישה.

נאמני חברת קואופ, עו"ד שלמה נס ורו"ח חן ברדיצ'ב הגישו בשבוע שעבר את ההצעות לרכישת הרשת לבית המשפט המחוזי בירושלים, שהורה לפני מספר חודשים על הקפאת הליכים. מספר רשתות הגישו את מועמדותן, כשרשת רמי לוי הגישה את ההצעה הגבוהה ביותר שעומדת על 163 מיליון שקלים. אחריה הגישה רשת 'זול ובגדול' הצעה של 153 מיליון שקלים, והצעתה של מחסני השוק עומדת על 139 מיליון שקלים. ההצעה הנמוכה ביותר הוגשה על ידי רשת ויקטורי ועמדה על 118 מיליון שקלים

רמי לוי. צילום ארכיון: קובי גדעון / פלאש 90.
רמי לוי. צילום ארכיון: קובי גדעון / פלאש 90.

 

על אף הצהרתם של הממונים, שישאפו למכור את הרשת למי שיציע את ההצעה הגבוהה ביותר, ההצעות של רמי לוי ושל רשת 'זול ובגדול' עשויות להיתקל בהתנגדות מצד הממונה על ההגבלים העסקיים. רמי לוי מחזיק ב-15 סניפים בירושלים בלבד, העיר שבה מרוכזים חלק גדול מהסניפים של קואופ.

בד'ו"ח שהוגש לבית המשפט נכתב כי, "הנאמנים סבורים כי בכפוף להשלמה מהירה של הליכי בדיקת הממונה והליכי המו"מ עם נציגות העובדים, ניתן יהיה להשלים במהירות ובהקדם את הליכי מכירת הרשת. בשל הפער הכספי המשמעותי בין ההצעות השונות, לא ניתן להתעלם ולבטל כ'לאחר יד' את סוגיית התמורה. זאת, מאחר שפער זה יבוא לידי ביטוי באופן משמעותי על סיכויי נושי החברה וחברי האגודה (שתי הקבוצות ה"מוחלשות") להיפרע ממלוא חובם, כאשר הם אלה שצפויים להיפגע מפער זה".

ברדיצ'ב ונס כבר הודיעו בחודש שעבר שבכוונתם למכור את הרשת לאחת מרשתות המזון הגדולות יותר, במטרה להחזיר את סניפי קואופ לפעילות שוטפת, תחת בעלות חדשה. רשת קואופ נחשבת להשקעה כדאית בעבור רשתות מזון רבות, בגלל מיקום הסניפים ושווי הנדל"ן שברשות הרשת. עשר רשתות מזון הגישו לנאמנים מועמדות לרכישה, ביניהן רשת רמי לוי, ויקטורי וזול ובגדול.

הצד של העובדים

עובדי החברה הודיעו כבר כי אין להם עדיפות בנוגע לזהות הרוכש, כל עוד לא יתקיימו פיטורים וישמרו אותם התנאים תחת הבעלות החדשה. העובדים דורשים להפעיל את סניפי הרשת תחת מותג נפרד, והודיעו שלא יאפשרו מכירה שלא תעמוד בדרישות אלו.

אלף עובדי הרשת דורשים שהרשת תימכר כמקשה אחת. במילים אחרות, עובדי הרשת מעוניינים שהסניפים יעברו כולם, יחד עם העובדים לבעלים חדש אחד, איתו יחתם הסכם קיבוצי שיחול על כלל עובדי הרשת הממוזגת. נציגי ועד העובדים נפגשו בחודש האחרון עם נציגי מספר רשתות שהביעו עניין ברכישה, ובמספר פגישות עלתה התנגדות מצד הרוכשים להשוות את תנאי עובדיהם הנוכחיים, עם אלו של עובדי רשת קואופ. לחלופין, מציע יו"ר ועד עובדי הרשת אורי צרפי, כי הבעלים החדשים יפעיל את שתי הרשתות כמותגים נפרדים, עם הסכמי עבודה נפרדים, אבל דוחה את האפשרות להקים רשת ממוזגת אחת עם שני הסכמי עבודה.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!