דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י"ח באדר ב' תשפ"ד 28.03.24
27.2°תל אביב
  • 27.2°ירושלים
  • 27.2°תל אביב
  • 25.3°חיפה
  • 26.6°אשדוד
  • 33.5°באר שבע
  • 33.5°אילת
  • 30.4°טבריה
  • 23.1°צפת
  • 31.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

משנכנס אדר מרבים בשמחה – איך עושים שמח?

הנה אנחנו בפתח תקופת החגים – פורים, והופס מגיע פסח. זאת תקופה של שמחות. איך אתם חוגגים? מה זאת שמחה? האם באמת כדי לחגוג חייבים קולה, מיצים ושתייה קלה על השולחן? הם מיותרים. הם גורמים לילדים להשתגע מרוב סוכר שנכנס לגופם בבת אחת. שתייה ממותקת משמינה יותר משומן ומזיקה לכבד.

כל האוכל ה"היפר-טעים" הזה – עוגות, ממתקים, חטיפים וכו' – אכן גורם לעונג, אבל הוא לא מביא אושר וגם לא שמחה. הוא גורם לטעם טוב של רגע ולנזק בריאותי וגם לפגיעה בתפקוד. אנשים שמפסיקים לאכול סוכרים, לאחר תקופת הסתגלות, חווים בהירות מחשבתית ואנרגיות שלא היו להם קודם. המאכלים האלו גורמים לעייפות ולערפול המחשבות (foggy brain באנגלית). רובינו, ובמיוחד הילדים והנערים, אוכלים מהם כמות גדולה, הרבה מעבר למה שחושבים, מכיוון שסוכרים, קמחים ועמילנים נמצאים ברוב המאכלים המתועשים.

ד"ר רוברט לוסטיג, רופא אנודוקרינולוג ילדים, יצא במלחמה נגד הסוכר בעקבות הנזק שהוא רואה ממנו בילדים ובאוכלוסיה בכלל. הוא תיאר את ההבדל בין העונג לאושר:

העונג מול האושר
העונג מול האושר

 

 

 

 

 

 

אני מאחלת לכולנו המון אושר, ועונג במידה הטבעית והנכונה – באוכל ובחיים בכלל.

באהבה ציפי.

**

ציפי ליבנה, אחות מוסמכת, מטפלת בהתמכרות לסוכר, עורכת סדנאות קבוצתיות ותכנית ליווי אישי.

מייסדת "ציפי ליבנה – משקל בריא וראש חופשי". כנסו לאתר – zlivneh.com

 

 

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״
נרשמת!