דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת י"ב בניסן תשפ"ד 20.04.24
21.2°תל אביב
  • 17.4°ירושלים
  • 21.2°תל אביב
  • 16.9°חיפה
  • 18.5°אשדוד
  • 17.4°באר שבע
  • 23.3°אילת
  • 18.9°טבריה
  • 16.4°צפת
  • 20.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מכירת קואופ

המשבר בקואופ / ועד עובדי קואופ מאיים בהשבתה אם לא ייחתם הסכם קיבוצי עם הרוכשים

הרשת, שעובדיה חוששים לעתידם, צפוייה להימכר בצל מחלוקת לגבי מכירתה כמקשה אחת ועתיד ההסכם הקיבוצי שמעניק זכויות שלא קיימות בענף | נראה כי המועמדות לרכישה לא מעוניינות בהכנסת עובדים מאורגנים לשורותיהן

סניף קואופ (צילום: מתוך פייסבוק)
סניף קואופ (צילום: מתוך פייסבוק)
יונתן קירשנבאום

"אם לא ייחתם עם אחד הרוכשים הסכם קיבוצי היום, נשבית את הרשת מחר – עד שהרוכשים הפוטנציאלים יתעשתו וישובו לדבר עם נציגי העובדים,״ כך הכריז היום (רביעי) יו"ר ועד עובדי קואופ, אורי צרפי, בהודעה שהופצה לעובדי הרשת. האיום בשביתה מגיע אחרי שלטענת ועד העובדים שני המועמדים המובילים לרכישת הרשת, רמי לוי וזול ובגדול, מתחמקים ממו"מ על ההסכם הקיבוצי שמהווה תנאי אותו הציבו העובדים למכירת הרשת.

״בימים האחרונים נפגשנו עם הרוכשים הפוטנציאלים, אך לצערי הם גוררים רגליהם ונמנעים מלהתחייב לחתום על הסכם קיבוצי עם עובדי הרשת. אנחנו גם לא רואים שהנאמנים מנסים לשמור על זכויות העובדים, וקוראים להם לפעול מול הרוכשים בדחיפות בעניין הזה. לא נאפשר לאף רוכש לרכוש את הרשת בלי שייחתם הסכם קיבוצי עם העובדים. אנחנו מכירים את התנאים הנוראיים לעובדים שנהוגים בחלק מרשתות הקמעונות, ולא נאפשר התעמרות בעובדי הרשת שלנו", כתב צרפי.

אורי צרפי, יו"ר ועד עובדי קואופ ישראל (צילום באדיבות המצולם).
אורי צרפי, יו"ר ועד עובדי קואופ ישראל (צילום באדיבות המצולם).

לטענת הוועד, נציגי הרשתות ביטלו לאחרונה מפגשים שנקבעו במטרה לחתום על ההסכם, ומסרבים לקבל את דרישות העובדים. כוונת הוועד היא להשבית את הרשת במהלך הדיון שיתקיים מחר בצהריים, אלא אם אחד המועמדים יסכים לחתום על ההסכם הקיבוצי. העובדים מעוניינים ללחוץ על השופט מטעם בית המשפט המחוזי בירושלים שלא לאשר את מכירת הרשת למועמד שלא חתום על ההסכם הקיבוצי.

החשש של העובדים הוא כי במידה והשופט יאשר מחר את מכירת הרשת לפני החתימה על הסכם קיבוצי, הדבר יעודד את הרוכש שלא לחתום על ההסכם ולמעשה לפגוע בתנאי העבודה של כאלף עובדי הרשת. תנאי העבודה של מרבית עובדי רשתות הקמעונאות קשים במיוחד ואילו ההסכם הקיבוצי של עובדי רשת קואופ מבטיח שכר גבוה מהממוצע בענף, יחד עם הגנות נוספות. על-פי מקורות בוועד, נציגי המועמדים קיימו מפגש אתמול אצל הממונה על ההגבלים העסקיים, במטרה להגיע להסכם שיחלק את סניפי החברה ביניהם. הדבר מנוגד לדרישות העובדים, שדורשים את מכירת הרשת כמקשה אחת. העובדים חוששים שפיצול הסניפים בין שני בעלים חדשים יחליש מאד את כוח המיקוח של העובדים, וימנע מהם להשיג הסכם מול הבעלים החדשים.

לא נאפשר לאף רוכש לרכוש את הרשת בלי שייחתם הסכם קיבוצי עם העובדים. אנחנו מכירים את התנאים הנוראיים לעובדים שנהוגים בחלק מרשתות הקמעונות, ולא נאפשר התעמרות בעובדי הרשת שלנו

על אף הצהרותיהם של המועמדים, שהודיעו שאין בכוונתם לחתום על הסכם שבו שכר העובדים עומד על סכום הגבוה בכ-10% מהנהוג בענף, הערכותיהם של החברי הוועד הן שמה שמונע את חתימת ההסכם הוא דווקא עצם קיומו של ההסכם הקיבוצי. לטענת העובדים, מדובר בניסיון למנוע את קיומה של התאגדות עובדים ברשת. בשתי הרשתות לא קיים ארגון עובדים נכון להיום, והחתימה על הסכם קיבוצי תהיה למעשה "הכנסה" של עבודה מאורגנת לרשת. נזכיר כי רמי לוי ידוע בהיסטוריית ההתעמרות בעובדים, ואף ניסה לפני כחודש להגיע להסכם עם עובדי קואופ לפיו יקבלו את תנאי העבודה שהם דורשים, אבל יתחייבו שלא לקיים קשר עם ההסתדרות.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!