יו"ר נעמת חגית פאר שיגרה אמש (מוצ"ש) מכתב לראשי המפלגות הגדולות בנימין נתניהו ובני גנץ בדרישה ליישם לאלתר את התכניות הלאומית לטיפול ומניעת אלימות במשפחה, וזאת על רקע רציחתה של מיכל סלה ז״ל על ידי בן זוגה.
במכתב, שכותרתו היא "עוד רצח של אישה בידי בן זוגה", כתבה פאר כי "אנו מצויים במצב חירום", והוסיפה: "לא רק האיומים מצידה של אירן הם הסכנה המיידית שלנו. הסכנה המיידית היא בהתפוררות שירותי הרווחה, בהתמוטטות אכיפת החוק, בהיעדר תכניות ומשאבים לטיפול אמיתי ולמניעת אלימות במשפחה, באי-יישום תכניות קיימות."
עוד ביקרה יו"ר נעמת את מה שכינתה "שיתוק מערכות" בשל שתי מערכות הבחירות האחרונות. "אני קוראת לכם נכבדי, אל תתנו יד לעוד מערכת בחירות. אזרחי המדינה זועקים לממשלה מתפקדת שתפשיל שרוולים ותתחיל לפעול למענם. דמן של קורבנות האלימות זועק! יש להפסיק לאלתר את השיתוק המתמשך. יש ליישם לאלתר את דו"חות הוועדה הבין-משרדית שעמלה על תכניות לטיפול ומניעת אלימות במשפחה."
ביקורתה של יו"ר נעמת מצטרפת לביקורת שמתחה אחותה של מיכל סלה ז"ל, לילי בן עמי, על כך שהתקציב לביצוע התכנית לאומית למאבק באלימות נגד נשים טרם עבר, בראיון לעיתונאית נסלי ברדה ב"חדשות הבוקר" בערוץ 12.
"זה יכול לקרות לכל אחת. אם אחותי נרצחה בסלון הבית שלה, אנחנו לא בטוחות כנשים בבית שלנו." בן עמי פנתה לנבחרי הציבור והוסיפה: "ב-2016 אישרתם תכנית לאומית למניעת אלימות נגד נשים. אתם אישרתם את התכנית, אתם תקצבתם את התכנית ועד היום מ-2016 לא עברו התקציבים. איפה ראש הממשלה שלנו? איפה שר הביטחון? זו מדינה שכל הזמן מדברת על ביטחון והיא מתעלמת מלמעלה מ-50 אחוזים מהאוכלוסייה. איפה הביטחון של האוכלוסייה הזאת? אני רוצה שאחותי תהיה הנרצחת האחרונה. המנהיגים שלנו צריכים להתעורר ולהעביר את התקציבים שצריך ולדאוג לחינוך מגדרי בחינם בתוך מערכת החינוך הממלכתית. די! למה אתם מחכים? יש לנו כלים לעשות את זה, יש כלים שעובדים. זה הכל סדר עדיפויות של מדינה. אנחנו צריכים להיות המשפחה האחרונה שמשלמת את המחיר הזה. אני מצפה לשמוע את המנהיגים שלי, עכשיו זה התור שלהם, אני רוצה לשמוע אותם, שהם מכנסים מחר ישיבה ומעבירים את הקציבים כדי שכולנו נרגיש בטוחות בבית שלנו ובסלון שלנו, כדי שהבת של מיכל תרגיש בטוחה כשהיא תגדל."
הבוקר שוחחתי בגרון חנוק עם לילי בן עמי, אחותה של מיכל סלה ז״ל הנרצחת ממוצא שהותירה אחריה תינוקת בת שמונה חודשים. לילי…
Posted by נסלי ברדה Nesli Barda on Saturday, October 5, 2019
בהמשך לראיון, ראיינה ברדה את שר התקשורת דודי אמסלם ושאלה אותו מדוע התקציב המובטח לא עבר. אמסלם בתגובה רמז כי המשטרה משקיעה את כוחותיה בחקירות ראש הממשלה ולכן אינה מטפלת ברצח נשים, אמירה שגררה ביקורת נרחבת. "משטרת ישראל צריכה לפעול בתחום הזה ביתר שאת. זו לא שאלה רק של תקציבים, זו שאלה של סדרי עדיפויות. משטרת ישראל צריכה להחליט האם בסדר העדיפות העליון שלה לחקור את הסיגרים של ראש הממשלה או לשים את ה… במקומות האלה."