נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש, התבטא הבוקר (חמישי) בחריפות על מצבה של התעשייה בישראל ועל מדיניות הממשלה, שלטענתו מכוונת לחיסולה. בין דבריו אמר ברוש, "מאז המשבר של 2008 המדינות בעולם בחרו להגן ולפתח את התעשיות המקומיות כדי לעודד צמיחה בעוד ישראל בחרה במכוון להמשיך ולעודד יבוא. כיום ישראל היא מהמדינות הפתוחות בעולם ליבוא והתוצאה היא ירידה חדה בשיעור הצמיחה של המשק וברמת החיים של כולנו".
דבריו של ברוש נסמכים על מספר נתונים מטרידים שפרסמו מספר גופי מחקר בינלאומיים. מדד החופש הכלכלי של קרן הריטג' האמריקנית, מדרג את ישראל במקום ה-9 מתוך 180 מדינות במדד חופש הסחר הבינלאומי. נתון המעיד על כך שמדינת ישראל פתוחה מאוד ליבוא וממעטת בהגנה על תוצרת מקומית, לעומת מדינות אחרות בעולם. כדאי גם לשים לב מי הן המדינות העוקפות את ישראל בדירוג זה: מקאו, ליכטנשטיין, הונג קונג, סווזילנד, סינגפור, מאוריציוס גיאורגיה ושווייץ.
נתון נוסף עליו נשען ברוש מגיע מארגון ה-OECD, המצביע על כך ש-25% מהסחורות והשירותים הנצרכים בישראל מיובאים. הענפים שבהם שיעור היבוא הוא הגבוה ביותר הם: הנעלה (80%), ביגוד (69%), ריהוט (65%) ותמרוקים (58%) – ענפי הצריכה הפרטית המרכזיים למעט מזון.