דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"ח בניסן תשפ"ד 26.04.24
20.3°תל אביב
  • 13.0°ירושלים
  • 20.3°תל אביב
  • 14.9°חיפה
  • 20.0°אשדוד
  • 17.2°באר שבע
  • 23.6°אילת
  • 21.0°טבריה
  • 16.9°צפת
  • 19.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
נגיף הקורונה

בריאות / משרד הבריאות הנחה ישראלים להימנע מנסיעות לסין בעקבות נגיף הקורונה

מקרה מוות ראשון דווח בבייג'ינג | במדינות נוספות כגון תאילנד, יפן צרפת וארה"ב נתגלו חולים במחלה | בארץ, בכל המקרים בהם היה חשש להידבקות בנגיף, נשלל החשד והחולים שוחררו לביתם

אישה סינית מגיעה לבית החולים שערי צדק בחשד שנדבקה בווירוס הקורונה, 27 בינואר 2020 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
אישה סינית מגיעה לבית החולים שערי צדק בחשד שנדבקה בווירוס הקורונה, 27 בינואר 2020 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
דפנה איזברוך
דפנה איזברוך
כתבת
צרו קשר עם המערכת:

החדשות הטובות: עד כה לא אותרו חולי קורונה בישראל. כל החולים שנחשד כי נדבקו בנגיף הקורונה שוחררו לביתם לאחר שנבדקו בבתי חולים השונים. גם התיירת שאושפזה בבית חולים ברשות הפלסטינית נמצאה כלא חולה בנגיף, שהתגלה לראשונה בדצמבר בעיר חוביי שבמחוז ווהאן של סין.

לעומת החדשות הטובות בארץ, ברחבי העולם הידיעות המדאיגות ממשיכות להצטבר: ברחבי העולם יותר מ-4,520 בני אדם כבר נדבקו בנגיף הקורונה, רובם בסין, ו-106 בני אדם נפטרו ממנה עד כה, כולם בסין, כך על פי גורמים רשמיים. 100 ממקרי המוות נרשמו במחוז הוביי, שבו שוכנת ווהאן אך חולה ראשון בבייג'ינג נפטר מהמחלה. בנוסף אובחנו נדבקים אחדים בארה"ב, צרפת, קנדה, יפן ותאילנד. באף אחת ממדינות אלו לא נרשמו מקרי מוות והתגלה רק מקרה אחד של חולי אצל אדם שכלל לא ביקר בסין.

משרד הבריאות בארץ המליץ לציבור להימנע מנסיעות לסין ובמיוחד למחוז חוביי, וכן ביקשו מהנוסעים להתעדכן בהודעות על הגבלות התנועה המוחלות בסין ובערים השונות בתוכה. במשרד מציינים כי מערכת הבריאות ערוכה ומוכנה, ונמצאת בקשר מתמיד עם ארגון הבריאות העולמי ורשויות הבריאות בעולם ומדגישים כי מי שהגיע מסין ואין לו סימני מחלה – לא צריך להיבדק.

במקרה של הופעת מחלה נשימתית (חום ושיעול) בעת הנסיעה או בתוך 14 ימים מהשהייה האחרונה בסין הבהיר משרד הבריאות כי יש לפנות בהקדם לרופא מטפל בקופת החולים או לחדר מיון. יש להודיע מראש טלפונית וליידע את צוות המיון שהמטופל סובל ממחלה נשימתית ושהה בסין בטרם ההגעה לבית החולים או לרופא המטפל בקופת החולים. כמו כן ביקש המשרד להימנע במקרה כזה מנסיעה בתחבורה ציבורית ולכסות את הפה ואת האף במסכה כירורגית או בבד זמין אחר עד להגעה לבדיקה רפואית.

במשפחת וירוס הקורונה נכללים גם הווירוסים השכיחים הידועים כמחלות חורף, ואכן, מרבית החולים בווירוס סבלו מתסמינים קלים בלבד. כרבע מהמודבקים בנגיף סבלו ממחלה שהוגדרה "קשה" וככל הנראה מרבית הנפטרים היו זקנים עם בעיות רפואיות קודמות. כמו לווירוסים אחרים הנפוצים בחורף, גם לקורונה אין חיסון ואין תרופה, אך מי שחלה באופן חמור יכול לקבל טיפול רפואי מציל חיים מבתי החולים.

בינתיים התקבלה החלטה בארגון הבריאות העולמי שלא להכריז על מצב חירום עולמי, מכיוון שלעת עתה הנגיף לא מתפשט בצורה רחבה מחוץ לסין. עוד ציינו כי הארגון נמצא במעקב הדוק אחר המקרים המוכרים.

להימנע ממגע עם חולים, ולהקפיד על שטיפת ידיים

הנחיות משרד הבריאות שפורסמו ביום חמישי שעבר פונות בראש ובראשונה למוסדות הבריאות למיניהם שהתבקשו לזהות, לדווח ולטפל בחולים שיגיעו אליהם עם תסמינים שמזכירים את תסמיני וירוס הקורונה החדש, זאת כדי שאם יגיע הווירוס לישראל, הוא יתגלה במהרה, יבודד, וכך בתקווה גם לא יתפשט. עוד פרסמו במשרד הבריאות אזהרה לנוסעים לסין, אך כרגע לא הזהירו מעצם הנסיעה לסין.

ההנחיות למבקרים בסין הן לשים לב להגבלות התנועה בתוך סין (הרבה ערים ומחוזות סגורים לתחבורה), להימנע ממפגש עם אנשים חולים, להימנע מנסיעות במידה וסובלים מחום או משיעול, להימנע ממגע עם חיות ובשר טרי, ולשטוף ידיים באופן תדיר.

גם אזרחים ישראלים שלא נסעו לסין אך היו במגע עם נוסעים לסין, וכן כלל האזרחים, יכולים לצמצם את הסיכויים להידבק בכל נגיפי החורף באמצעות שטיפת ידיים, הימנעות ממגע עם אנשים חולים, והימנעות ממגע עם אנשים בעת מחלה, ובייחוד ממגע עם אנשים עם בעיות רפואיות אחרות וקשישים.

הפעם סין לא מטייחת את הבעייה

בעבר התגלו מקרים חדשים של וירוסים ממשפחת הקורונה. התפרצות וירוס ה-SARS ב-2003 גרמה ל-8,000 מקרי חולי ו-800 מקרי מוות. מדובר בשיעור תמותה של 10%, שיעור גבוה בהרבה משיעור המוות של הווירוס החדש.

במהלך התפרצות הסארס עלו טענות כי סין לא פעלה מספיק כדי לדווח ולעקוב אחר מקרי הווירוס ואף ניסתה לטייח את הבעיה, מה שפגע ביכולת לעצור את התפשטות המחלה. הפעם ציין ארגון הבריאות העולמי כי סין משתפת פעולה ומעבירה מידע רב ואיכותי המאפשר מעקב אחר הסכנה. כרגע עדיין לא ידוע מהו מקור הווירוס וכיצד הגיע לשוק בווהאן.

ממשלת סין מפעילה נוהל חירום במספר ערים. בהונג קונג הוכרז על מצב חירום, בוטלו חגיגות השנה החדשה הסינית והחופשה בבתי הספר הוארכה. בעיר ווהאן, שבה התגלה הווירוס, הושבתה התחבורה הציבורית, הטיסות בוטלו והחלה בנייתו של בית חולים חדש שאמור להיות מוכן בתוך שבוע לקליטת חולים. גם בבייג'ינג ביטלו את חגיגות השנה החדשה. ברמה הבינלאומית, הרבה שדות תעופה מפעילים פרוטוקול סינון נוסעים.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!