בפעם הראשונה מאז המשבר הכלכלי ב-2008 הבנק הפדרלי מוריד את הריבית שבועיים לפני המועד הקבוע להחלטת הריבית הבאה. הפד הודיע היום (שלישי) כי הריבית בארה"ב תרד מ-1.75% ל-1.25%, זאת בעקבות שיחת ועידה של שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של מדינות ה-G7, שתיאמו הבוקר מהלכים למניעת פגיעה כלכלית בעקבות משבר וירוס הקורונה.
"וירוס הקורונה מהווה איום מתפתח על הפעילות הכלכלית. לאור הסיכונים ובמטרה להגיע לתעסוקה מקסימלית ויציבות מחירים, הבנק הפדרלי החליט היום להוריד את הריבית ב-0.5%" כך נמסר מהפד.
מוקדם יותר היום קרא הנשיא דונלד טראמפ לפד להוריד את הריבית, ושיבח את הבנק המרכזי באוסטרליה על מהלך דומה מוקדם יותר השבוע. "הבנק המרכזי באוסטרליה הוריד ריבית והודיע שעוד הקלות יבואו ככל הנראה בקרוב בעקבות סיטואציית הקורונה בסין" צייץ טראמפ.
מדינות ה-G7 הצהירו הבוקר שיעשו כל שביכולתם למנוע האטה כלכלית בעקבות משבר הקורונה, אבל ההצהרה לא הביאה לשינוי משמעותי בשוקי ההון באירופה ובארה"ב. מאז הודעת הפד זינק מדד המניות האמריקאי S&P500 כמעט באחוז שלם, וכעת נעים השווקים בין ירידות לעליות.
מרבית האנליסטים מעריכים כי בנקים מרכזיים נוספים ילכו בעקבות הפד ויורידו ריביות במועדים הקרובים. הבנקים המרכזיים נמצאים במלכוד, כשמצד אחד אי פעולה מצידם עלול להביא למשבר כלכלי בעקבות וירוס הקורונה, ומהצד השני ישנו חשש מכך שהורדת ריביות נוספת עלולה להגדיל את הסיכון ליציבות במערכת הפיננסית אחרי עשור של ריבית אפסית. גם דוח שפרסם השבוע ארגון ה-OECD קורא לממשלות להגביר את ההשקעות שלהם במערכת הבריאות ולבצע הרחבה פיסקלית כללית כדי להתמודד עם המשבר המתהווה.