לאחר ספירת כל הקלפיות מלבד 9, ושלושה ימים לאחר תום ההצבעה לבחירות 2020, פרסמה ועדת הבחירות המרכזית את התוצאות לכנסת ה-23. התוצאות הסופיות יוגשו לנשיא המדינה ריבלין ב-10 במרץ, יום שלישי הבא. לנשיא יוותר שבוע, עד ה-17 במרץ, כדי להטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על אחד מראשי המפלגות שיזכה לאמון של רוב חברי הכנסת.
לתוצאות המלאות של ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-23 לחצו כאן
בליכוד, המפלגה הגדולה ביותר לאחר מערכת הבחירות האחרונה, בחרו 1,351,368 ישראליות וישראלים והיא תקבל 36 מנדטים בכנסת ה-23. בכחול לבן בחרו 1,219,870 והיא תזכה ל-33 מנדטים. אחריהן ניצבת מפלגת הרשימה המשותפת, המורכבת מסיעות רע"ם-תע"ל, בל"ד וחד"ש, בה בחרו 580,044 והיא תייצג את הציבור הערבי בכנסת עם 15 מושבים. עם 352,674 קולות כשרים השווים ל-9 מנדטים ניצבת מפלגת ש"ס. המפלגות יהדות התורה (274,431), העבודה-גשר-מרצ (267,909 קולות) וישראל ביתנו (263,240) זכו כל אחת מהן ל-7 מושבים בכנסת הקרובה. מפלגת ימינה בה בחרו 240,406 ישראליות וישראלים הגיעה ל-6 מנדטים, והיא המפלגה הקטנה ביותר בכנסת ה-23.
מפלגתו של איתר בן גביר, תלמידו של הרב כהנא 'עוצמה יהודית' שכנעה 19,354 אנשים להצביע לה, ולא הצליחה להגיע לאחוז החסימה, ונשארה מחוץ לכנסת. עוד מפלגה שנויה במחלוקת, מפלגתה של לריסה עמיר, אשתו ואם ילדיו של רוצח ראש הממשלה ושר הביטחון יצחק רבין, לא הצליחה לשכנע מספיק בוחרים לתת לה דריסת רגל בפרלמנט הישראלי וקיבלה 1,375 קולות.
מה הלאה?
ב-16 במרץ, יום לפני היום האחרון להטלת הרכבת הממשלה, יושבעו חברי הכנסת העשרים ושלוש, השבעה שתערך בנוכחות מצומצמת בשל מגיפת הקורונה. להשבעת הכנסת אין קשר להרכבת הממשלה החדשה. עם זאת, עד לכינון הממשלה תמשיך הכנסת לפעול במתכונת מצומצמת וזמנית, ללא פעולה מלאה של כלל הוועדות.
לחבר הכנסת עליו יטיל הנשיא ריבלין מלאכת הרכבת הממשלה מוקצבים בחוק 28 ימים. במידה ולא יצליח, הנשיא רשאי להאריך את תקופת הזמן ב-14 ימים נוספים, אם עדיין לא יצליח, עליו להחזיר את המנדט לנשיא. במקרה כזה, הנשיא יטיל על חבר כנסת אחר את התפקיד. לחבר הכנסת השני מקציב החוק 28 ימים בלבד, ללא אפשרות להארכה.
אם גם חבר הכנסת השני לא הצליח להרכיב ממשלה, קובע החוק שיטה נוספת להרכבת ממשלה: העברת המנדט לכנסת, תוך מתן אפשרות לתמיכה של רוב חברי הכנסת בחבר כנסת מסוים שירכיב את הממשלה. לפי החוק, כאשר רוב חברי הכנסת פנה לנשיא בדרישה שחבר כנסת מסוים ירכיב את הממשלה, על הנשיא לתת לחבר הכנסת את ההזדמנות. החוק מקציב לו שבועיים בלבד למשימה. אם גם חבר הכנסת שרוב חברי הכנסת תמכו בו אינו מצליח להרכיב ממשלה, על הנשיא להכריז על בחירות חדשות לכנסת.
הזמן המצטבר של כל התהליך הנקבע בחוק (פרסום תוצאות רשמיות, התייעצויות הנשיא, הרכבת ממשלה ע"י ח"כ, הארכה, הרכבת ממשלה ע"י ח"כ שני, הרכבת ממשלה ע"י ח"כ שלישי) הוא כשלושה חודשים וחצי – כלומר תיאורטית, תהליך הרכבת הממשלה יכול להימשך עד אמצע יוני.