האיגוד הניורולוגי הישראלי מתריע היום (שלישי) על ירידה של כ-40% בהגעה לבתי החולים עם מקרי שבץ מוחי. הירידה מדאיגה את הרופאים הנוירולוגים, כי היא עשויה להצביע על האפשרות שאזרחים נמנעים מלהגיע לבית החולים גם כשיש צורך חיוני לטיפול.
האיגוד מזכיר שלמרות החשש להגיע לבתי החולים בימים אלו, ההגעה המידית לטיפול רפואי היא קריטית במקרים בהם מופיעים תסמינים של שבץ מוחי: חולשה פתאומית בצד אחד של הגוף, הפרעת דיבור או סטיית זווית הפה.
"כשמדובר בשבץ מוחי חד, זמן אבוד הוא מוח אבוד", אומר הפרופ' דוד טנה, יו"ר האיגוד הנוירולוגי. לדבריו, שבץ מוחי יכול לגרום לנכות קשה ובלתי הפיכה ללא טיפול בזמן. הוא מבקש להרגיע את מי שחושש לגשת לטיפול רפואי. "סובלים משבץ מוחי לא יעברו דרך מחלקות הקורונה שמופרדות משאר בית החולים. מי שמהסס להגיע למיון כשמופיעים תסמיני שבץ מוחי, עלול להפוך לסיעודי לכל החיים."
שבץ מוחי נגרם מחוסר זרימת דם למוח, מה שגורם למוות של חלקים ממנו. בבתי החולים ניתן לקבל טיפולים כמו תרופות ממיסות כרישי דם וצנתור שיכולים להחזיר את זרימת הדם ולעצור את המשך הנזק, זאת במידה שמקבלים טיפול בזמן.
בכל חצי שעה בממוצע מתרחש בישראל מקרה של שבץ מוחי ובסך הכל כ-20,000 מקרים בשנה. באיגוד מקווים שהירידה בהגעה לבתי החולים לא תוביל לעליה במספר הפגיעות המוחיות שנגרמות עקב שבץ מוחי לא מטופל.