שר הבריאות יולי אדלשטיין קיבל היום (שלישי) את המתווה המקצועי שהוצג לו על-ידי דרגי המקצוע בנושא חזרה לשגרה במגוון תחומים ואישר אותו. המתווה, שמותנה באישור הממשלה, כולל פתיחת שורת בתי עסק ופעילויות ברביעי הבא – ה-27 במאי, ביניהם מסעדות, ברים, מועדונים, בריכות שחייה, מלונות ופעילויות חינוך בלתי פורמלי כגון תנועות נוער וחוגים, בכפוף למגבלות של שמירת מרחק, מסכות ומספר המשתתפים. בנוסף הנחה אדלשטיין את צוותי משרדו לקדם מתווה לחזרת גני האירועים ואולמות השמחה לפעילות ב-14 ביוני.

שר הבריאות יולי אדלשטיין (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

הדברים מגיעים לאחר ישיבות שנערכו בהשתתפות ראשי איגוד המסעדות, משרדי האוצר והכלכלה ונציגי משרד הבריאות בהם מנכ"ל המשרד, משה בר סימן טוב והמשנה למנכ"ל, פרופ׳ איתמר גרוטו.

אדלשטיין אמר: "אני שמח שמצב הקורונה מאפשר את פתיחת המשק לרווחת העסקים והנעת המשק. אני שב ומדגיש – המשך ההקלות תלוי אך ורק בהקפדה על כללי משרד הבריאות. אני מצפה לשיתוף פעולה מצד בעלי העסקים".

אישור ההצטרפות מהווה הסכמה לתנאי השימוש באתר

מסעדות, ברים ומועדונים:

  • עד 100 לקוחות – התפוסה יכולה להיות 100%.
  • מעל 100 לקוחות – תפוסה של מקסימום 85%.
  • מרחק בין שולחנות 1.5 מטרים.
  • הזמנת מקום מראש ככל שניתן.
  • תתבצע מדידת חום ללקוחות הנכנסים.
  • פתיחה לפי הנחיות כלליות של ה״תו הסגול״ (חיטוי, ניקוי וכו׳).

מסיבה במועדון בתל אביב. (צילום ארכיון: זוזאנה ג'נקו/פלאש90)

בריכות שחיה:

  • 6 מ״ר לרוחץ במים.
  • 10 מ״ר לאורח בשטח מחוץ לבריכה.
  • מותנה באישור ממשלה לתיקון תקש״ח הגבלת פעילות.

מלונות (לרבות חדרי אוכל ובריכות) בהתאם להנחיות של מסעדות ובריכות.

מתנדבי שנת שירות בתנועות נוער (צילום: דוברות הנוער העובד והלומד)

תנועות נוער, חינוך בלתי פורמלי וחוגים:

  • שמירה על קפסולות קבועות.
  • פעילות המתקיימת בכיתת גן/לימוד – 5 מ״ר לאדם.
  • פעילות המתקיימת במרחב הפתוח – 2 מ״ר לאדם.
  • סטודיו – 7 מ״ר לאדם.

עיקרי המתווה להחזרת גני האירועים ואולמות השמחה:

לפי אדלשטיין, האירועים יתקיימו תחת המגבלות הבאות: מינוי 'ממונה קורונה' לכל אירוע שיהיה אחראי על קיום הכללים באירוע, רישום של אורחים בכניסה לאירוע, ויכולת של האולם ליצור קשר במידת הצורך באמצעות הודעת טקסט עם כלל האורחים באירוע ככל שיתגלה שנכח באירוע חולה קורונה.

עוד כולל המתווה סימון ושילוט באולם לפי הנחיות משרד הבריאות, לרבות לעניין שמירת ריחוק חברתי של 2 מטרים בעמידה , סימון מרחק בכניסה למתחם למניעת התקהלות ועוד.  טרם האירוע ובמהלכו יתבצע חיטוי משטחים פנימיים באופן תדיר. בנוסף יתבצע  ניקיון וחיטוי מוגבר של מתחמי השירותים באופן תדיר שלא ייפחת מאחת לשעה, ויוצבו עמדות עם חומרי חיטוי במתחם, ובפרט בכניסה ובסמוך לשירותים.

  • ההנחיות לשמירה על בטיחות האורחים והעובדים:
    מגבלת אנשים באירוע בכל רגע נתון תהיה לפי 2 מ"ר לאורח, ובלבד שמספר האורחים באולמות שלפי רישיון העסק יכולים להכיל יותר מ-200 אורחים, לא יעלה על 85% מהמותר לפי רישיון העסק. החישוב יתבצע לפי כלל שטח העסק, ללא שטחים תפעוליים וחנייה.
  • תשאול כלל העובדים והאורחים באירוע טרם כניסה לאירוע לגבי מצבם הבריאותי. לא תותר כניסה למי שלא השיב בשלילה על השאלות בתשאול.
  • יימדד חום בכניסה לכל האורחים והעובדים, ככל הניתן. בעלי חום של 38 ומעלה לא יורשו להיכנס.
  • שמירה על קפסולות עובדים, ככל הניתן.
  • העובדים באירוע העוסקים בתחום ההסעדה, יעטו מסיכות בכל עת, ויקפידו על רחיצת ידיים באופן תדיר.
  • האורחים באירוע יעטו מסיכות בכל עת, למעט בזמן אכילה ושתייה.
  • בין פלטות השולחנות יישמר מרחק של 1.5 מטר.
  • ההושבה באירוע תתבצע כך שמשפחות גרעיניות יישבו באותם שולחנות, ככל הניתן.
  • יוקם אזור הושבה נפרד לאוכלוסיות אורחים בסיכון (בהתאם להנחיות משרד הבריאות).
  • ריקודים באירוע מותרים, אך מומלץ כי אוכלוסיות בקבוצת סיכון לא ישתתפו בריקודים. יובהר כי ייתכנו שינויים בהנחיה זו בהתאם להתפתחות מצב התחלואה.
  • באירועים בהם מנות המזון לא מוגשות לשולחן האורחים, ניתן להפעיל מזנון אוכל מרכזי, ובלבד שהגשת המזון לצלחת האורח תיעשה על ידי איש צוות.