דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"א בניסן תשפ"ד 19.04.24
21.5°תל אביב
  • 17.2°ירושלים
  • 21.5°תל אביב
  • 18.3°חיפה
  • 20.1°אשדוד
  • 19.2°באר שבע
  • 25.1°אילת
  • 22.1°טבריה
  • 14.1°צפת
  • 21.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
משפט

משפט / הסתיים הדיון הראשון במשפטו של רה"מ, פרקליטיו ביקשו חצי שנה להגיב לאישומים

נתניהו מואשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים במסגרת תפקידיו כראש הממשלה ושר התקשורת | בפעם הראשונה בישראל ראש ממשלה מכהן עומד לדין פלילי | בפתח משפטו אמר: "מה שעומד למשפט זה הניסיון לסכל את רצון העם"

רה"מ נתניהו נותן הצהרה לפני הכניסה לפתיחת משפטו. 24 במאי (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
רה"מ נתניהו נותן הצהרה לפני הכניסה לפתיחת משפטו. 24 במאי (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
אסף צבי

הדיון הראשון במשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו נערך היום (ראשון) בבית המשפט המחוזי בירושלים. נתניהו מואשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים בעבירות אותן ביצע לכאורה במהלך כהונתו כראש הממשלה וכשר התקשורת. בפתח הדיון, ראש הממשלה, ויתר הנאשמים – מו"ל ידיעות אחרונות נוני מוזס, בעל השליטה לשעבר בבזק שאול אלוביץ' ואשתו איריס אלוביץ – אישרו שקראו והבינו את כתב האישום. זוהי הפעם הראשונה בישראל בה ראש ממשלה מכהן עומד לדין פלילי.

ראש הרכב השופטים, השופטת רבקה פרידמן-פלדמן שאלה לגבי סטטוס העברת חומרי החקירה וכמה זמן יצטרכו הסנגורים כדי לעבוד עליהם. סנגורו של נתניהו, עו"ד מיכה פטמן, השיב שכרגע הוא אפילו לא יכול להעריך. הוא ביקש לקבוע ישיבת תזכורת עוד חודשיים-שלושה שרק בה יוכל להעריך נכונה כמה זמן הם צריכים כדי ללמוד את כל החומרים. "חבריי מעריכים שהם יוכלו להיות מוכנים להוכחות באזור סוף ינואר. אנחנו מעריכים שנזדקק לחודשיים-שלושה יותר מזה. אלה לא הערכות כדי למרוח זמן. אלה הערכות ריאליות כדי לתת ייצוג ראוי לראש ממשלת ישראל", טען.

רה"מ נתניהו נותן הצהרה לפני הכניסה לפתיחת משפטו. 24 במאי (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
רה"מ נתניהו נותן הצהרה לפני הכניסה לפתיחת משפטו. 24 במאי (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

נתניהו הגיע למשפט בלוויית קבוצת שרים מהליכוד, ביניהם שרת התחבורה מירי רגב, השר לבטחון פנים אמיר אוחנה ורעייתו שרה נתניהו. בכניסה לאולם המשפט אמר נתניהו: "מה שעומד למשפט זה הניסיון לסכל את רצון העם, להפיל אותי ואת הימין. זה למעלה מעשור שהשמאל לא מצליח לעשות זאת בקלפי, אז מצאו פטנט חדש. גורמים במשטרה ובפרקליטות חברו לעיתונאי השמאל, חבורת רק לא ביבי, ותפרו לי תיקים הזויים, על מנת להפיל אותי". הוא דרש שדיוני המשפט ישודרו בשידור חי, דרישה שנדחתה על ידי השופטים. מחוץ לאולם המשפט נערכות שתי הפגנות – אחת של תומכי נתניהו והשנייה היא הפגנת מחאה בדרישה להתפטרותו.

נתניהו התייצב מול השופטים רבקה פרידמן-פלדמן, שכיהנה כשופטת גם במשפטו של ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, והשופטים משה בר-עם ועודד שחם. סנגוריו של נתניהו הם עו"ד עמית חדד ועו"ד מיכה פטמן. בפתח המשפט אישר עו"ד פטמן כי ראש הממשלה נתניהו קרא את כתב האישום והבין אותו.

הדיון היום (ראשון) היה טכני במהותו, וכלל את הקראת כתב האישום, או הצהרה של נתניהו כי הוא מודע לכתב האישום. נתניהו ביקש שלא להתייצב לדיון, אך בקשתו נדחתה על ידי הפרקליטות ובית המשפט. לאור מורכבות הפרשות הכלולות במשפט וריבוי העדים, ההליך כולו צפוי לארוך מספר שנים.

כתב האישום נגד נתניהו מתחלק לשלושה תיקים. בחמור שבהם, המכונה 'תיק 4,000', הוא מואשם בשוחד, מרמה והפרת אמונים יחד עם בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ', שהחזיקו בקבוצת בזק ובמסגרתה גם באתר החדשות 'וואלה'. לפי כתב האישום, נתניהו קידם במסגרת כהונתו כשר התקשורת אינטרסים שונים של קבוצת בזק, בהם היתר לאיחוד החברות בזק ויס, בתמורה לכאורה לסיקור חיובי שלו ושל בני משפחתו באתר וואלה.

בתיק המכונה 'תיק 2,000' מואשם נתניהו במרמה והפרת אמונים יחד עם מו"ל ידיעות אחרונות ארנון (נוני) מוזס. לפי כתב האישום, השניים קיימו סדרת פגישות בשנת 2014 במהלכן הציע מוזס לנתניהו שוחד בדמות סיקור חיובי בידיעות אחרונות, בתמורה לכך שנתניהו יקדם את חקיקת 'חוק ישראל היום' שיאסור על הפצת עיתונים בחינם, שהעברתו היתה פוגעת כלכלית במתחרה המרכזי של מוזס. בסופו של דבר ה'עיסקה' לא יצאה לפועל, אך עצם הפגישות והדיון בהצעה זו הוביל להאשמתו של נתניהו במרמה והפרת אמונים, ושל מוזס בשוחד.

בתיק המכונה 'תיק 1,000' מואשם נתניהו במרמה והפרת אמונים, בעקבות מערכת היחסים שלו עם אנשי העסקים ארנון מילצ'ן וג'יימס פאקר. לפי כתב האישום, במשך מספר שנים קיבלו נתניהו ורעייתו טובות הנאה שונות ממילצ'ן, שעיקרן קופסאות סיגרים ומארזי שמפניה בכמויות גדולות. למרות זאת, נתניהו פעל במסגרת תפקידיו כראש הממשלה וכשר התקשורת לקידום עניינים שונים הקשורים הקשורים למילצ'ן, ביניהן פעולה מול גורמי ממשל בארה"ב כדי שיקבל אשרת כניסה לארצות הברית, וקידום חוק להארכת משך הפטור מדיווח ותשלום מס הכנסה הניתן לתושבים חוזרים, ממנו נהנה מילצ'ן. נתניהו מואשם גם כי בשנת 2014, בהיותו שר התקשורת, הנחה את מנכ"ל המשרד דאז שלמה פילבר לסייע למילצ'ן בעניינים הנוגעים לרגולציה בקשר לעסקת מיזוג בין חברות התקשורת "רשת" ו"קשת", על מנת שהשקעה אותה בחן מילצ'ן באותה העת, תהיה כדאית עבורו מבחינה כלכלית.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!