דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ג בניסן תשפ"ד 01.05.24
20.5°תל אביב
  • 14.4°ירושלים
  • 20.5°תל אביב
  • 19.8°חיפה
  • 20.2°אשדוד
  • 17.5°באר שבע
  • 23.6°אילת
  • 20.5°טבריה
  • 15.1°צפת
  • 19.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בריאות

נגיף הקורונה / פגיעה נרחבת בטיפול במחלות לא-מידבקות בעקבות הקורונה

מסקר שערך ארגון הבריאות העולמי עולה שב-63% מהמדינות נפגעו שירותי השיקום וב-53% נפגעו שירותי הטיפול בלחץ דם גבוה | בישראל 30% מתוך 200 חולי סרטן, שנשאלו על כך, ביטלו טיפולים

טיפל בילד במרכז הולנד לטיפול ושיקום לגיל הרך (יח״צ)
טיפל בילד במרכז הולנד לטיפול ושיקום לגיל הרך (יח״צ)
דפנה איזברוך
דפנה איזברוך
כתבת
צרו קשר עם המערכת:

ההתמודדות עם מגפת הקורונה פגעה בהיקף נרחב בטיפול במחלות ברחבי העולם. כך עולה מסקר שפרסם אתמול (שני) ארגון הבריאות העולמי. לפי הסקר, שנערך בקרב 155 מדיניות בעולם, במדינות רבות נפגעו שירותים בסיסיים לטיפול במחלות לא מדבקות כמו סוכרת, לחץ דם, סרטן ואירועי חירום לב.

הסיבות הנפוצות ביותר לצמצום הטיפול במחלות הן ביטולים על ידי המטופלים, קשיי הגעה בהיעדר תחבורה ציבורית, וחוסר במטפלים עקב העברת אנשי מקצוע מתפקידיהם השגרתיים לטיפול בקורונה. "אנשים רבים אינם מקבלים את שירותי הבריאות והתרופות שהם צריכים מאז תחילת מגפת הקורונה" אמר ד"ר טדרוס אדהנום גברייזוס, מזכ"ל הארגון.

מתוצאות הסקר שערך הארגון עולה שב-63% מהמדינות נפגעו שירותי השיקום, ב-53% מהמדינות נפגעו שירותי הטיפול בלחץ דם גבוה, וב-49% מהמדינות נפגעו שירותי טיפול בסוכרת. ב-42% מהמדינות נפגעו שירותי טיפול בסרטן, וב-31% מהמדינות נפגעו שירותי חירום לב.

בדיקות שגרתיות למחלות כמו סרטן השד וסרטן צוואר הרחם נדחו במעל 50% מהמדינות. בארגון מצאו קשר בין חומרת התפרצות הקורונה לבין רמת הפגיעה בשירותים למחלות לא מידבקות. ב-95% מהמדינות שנסקרו, אנשי צוות של משרד הבריאות הועברו מאחריות על מחלות לא מידבקות לתפקידים הקשורים להתפרצות הקורונה.

"ייקח זמן עד שנבין את היקף ההשפעה של הפגיעה בשירותים בריאותיים על אנשים בעלי מחלות לא מידבקות", אמר ד"ר בנטה מיקלסון, ראש מחלקת מחלות לא מידבקות בארגון. "ידוע לנו עכשיו שאנשים אלו פגיעים יותר למחלה קשה מנגיף הקורונה, ושרבים מהם לא יכולים לקבל עכשיו את הטיפול שהם צריכים כדי להתמודד עם מחלותיהם״.

״זה קריטי שהטיפול בבעלי מחלות לא מידבקות יהיה חלק מהתכניות הלאומיות להתמודדות עם נגיף הקורונה״, מסיים מיקלסון, ״ושנמצא דרכים חדשניות ליישם את התכניות הללו״"

לפי הארגון, 41 מיליון בני אדם נפטרים כל שנה ממחלות לא מידבקות, 71% מכלל מקרי המוות העולמיים. מתוכם, 15 מיליון בני אדם בגילי 30 עד 69 נפטרים כל שנה ממחלות לא מידבקות. 85% ממקרי המוות ה'מוקדמים' הללו מתרחשים במדינות בעלות הכנסה נמוכה.

בישראל 30% מחולי הסרטן ביטלו טיפולים

בישראל לא פורסמו נתונים מקיפים על הירידה בפעילות השגרתית של מערכת הבריאות בזמן הקורונה. על פי מחקר שהובילו חוקרים ממכללת אורנים, אוניברסיטת בר-אילן וקרן ע״ש רות ורובל, נמצא ש-88% מחולי הסרטן חוששים, במידה גבוהה, להידבק בנגיף הקורונה במידה ויפנו למערכת הבריאות. 30% מבין 200 חולי סרטן, שהשתתפו במחקר, מכל רחבי הארץ דיווחו שביטלו תור שנקבע להם אצל רופא משפחה או רופאים אונקולוגים בשל החשש להידבק בנגיף.

לשאלה מה היה גורם להם לפנות לקבלת שירותי בריאות בתקופת נגיף הקורונה השיבו החולים: תורים במרחבים פתוחים, מרפאה אונקולוגית מבודדת, שירותים טלפוניים/און-ליין ומידע על אופן ההתמגנות של הצוות המטפל ויותר הסברה על נגיף הקורונה ביחס למצבם הרפואי.

את המחקר ערכו ד"ר ענבר לבקוביץ (אורנים), ד"ר שירי שנאן-אלטמן (בר אילן) ומנכ"ל הקרן ע"ש רות ורובל, גיא תבורי.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!