דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"א בסיון תשפ"ו 06.06.26
29.5°תל אביב
  • 30.6°ירושלים
  • 29.5°תל אביב
  • 28.2°חיפה
  • 30.2°אשדוד
  • 35.5°באר שבע
  • 34.9°אילת
  • 34.2°טבריה
  • 29.3°צפת
  • 32.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

כלכלת הקורונה / בעקבות המחאה: גובה מענק לבעלי עסקים יוכל להיקבע גם לפי הכנסות 2019

עצמאים ובעלי עסקים יקבלו מענק לפי השנה בה קיבלו שכר גבוה יותר | יו"ר להב רועי כהן בירך והוסיף: "נלחם גם על החזר רטרואקטיבי"

הפגנת העצמאים בירושלים. 15 במאי. (צילום: דוד טברסקי)
הפגנת העצמאים בירושלים. 15 במאי. (צילום: דוד טברסקי)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

משרד האוצר הודיע אתמול (שישי) כי גובה המענק הסוציאלי למעסיקים יינתן לפי השנה שבה ההכנסות היו גבוהות יותר בין השנים 2018 או 2019. עו״ד רועי כהן נשיא להב: "אנו בלהב זועקים על עיוות זה מהפעימה הראשונה, נלחם גם על תיקון רטרואקטיבי".

ממשרד האוצר נמסר כי בעקבות מקרים רבים שהובאו לידעתו, החליט שר האוצר, ישראל כ"ץ, שגובה המענק הסוציאלי של עד 15 אלף ש״ח, יקבע בהתאם לרף ההכנסות הגבוה מבין השנים 2018 או 2019, וזאת כדי לאפשר לזכאים לקבל את הסכום הגבוה מבין השנים האלה.

אם הוגש דו"חות גם לשנת 2018 וגם לשנת 2019 – אזי המערכת תחשב באופן אוטומטי לפי כל שנה ותיתן את המענק הגבוה מביניהן. בנוסף, אם עצמאי/בעל עסק הגיש דו"ח לשנת 2018 וטרם הגיש דו"ח לשנת 2019 – אזי בשלב הראשון ישולם המענק לפי 2018, ולאחר שיגיש את דו"ח 2019, אם ימצא כי לפי דו"ח 2019 היה זכאי למענק גבוה יותר, אזי תבוצע השלמה.

הסדר זה יחול על המענק הסוציאלי שיינתן לעצמאים ולבעלי העסקים שיהיו זכאיים כל חודשיים עד סוף יוני 2021.

יו"ר להב רועי כהן התייחס להחלטה: "אני שמח ששר האוצר הוביל את השינוי המבוקש עכשיו נותר לתקן זאת רטרואקטיבית כי הוכחנו שזה ניתן לביצוע ועשרות אלפי עצמאים שלא קיבלו שקל אחד מאז מרץ השנה יהיו זכאים לקבל מענק. נלחם על התיקון לאחור על כל הפעימות בכל הכוח ובלי פשרות. לא נקבל מצב בו יתנו לנו עכשיו משהו כדי לייצר שקט בלי לתקן את עיוותי העבר".​

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!