הממשלה תדון מחר (ראשון) הצעת מחליטים שגיבש האוצר לקיצוץ רוחבי בתקציבי השנתיים הבאות. תקציבי שנים אלה עוד לא גובשו והובאו לאישור הכנסת, כך שכרגע מדובר בקיצוץ עתידי שיתחשבו בו כביכול בעת קביעת התקציב. את הקיצוץ מסבירים באוצר בצורה לשמור על 'יציבות פיסקלית'.
על פי הצעת ההחלטה יחול קיצוץ רוחבי של 0.16% בתקציב המדינה לשנת 2021, יחד עם קיצוץ רוחבי נוסף של 0.16% בשנת 2022 בתמורה להסכם שיפור תנאי העבודה של העובדים הסוציאליים שנחתם בשבוע שעבר. עלות ההסכם לא מפורטת בהצעת ההחלטה.
משמעות ההחלטה היא כי ההסכם ימומן באמצעות פגיעה בשירותים לציבור במקום הרחבה התקציב. בהצעת ההחלטה נכתב כי ההחלטה תתבצע אלא אם תחליט הממשלה על פעולה מאזנת אחרת. מתוך מגוון האפשרויות הקיימות, מצאו לנכון באוצר גם לפרט אפשרת אחת בלבד: פגיעה בשכר במגזר הציבורי.
בחודשים האחרונים הרחיבה הממשלה באופן דרמטי את הוצאותיה כדי להתמודד עם השלכות מגפת הקורונה, ללא גיבוי בקיצוצים תקציביים או העלאות מיסים. יש לציין כי בחלק ממדינות המערב מתבצעות העלאות שכר במגזר הציבורי, ובייחוד לעובדים שעבודתם הושפעה מהמגפה כמו העובדים הסוציאליים.
לטענת האוצר, מדובר בצעד נדרש כדי לממן את תוספת השכר ותקציב המוגנות שהושג בהסכם עם העובדים הסוציאליים והתוספת התקציבית של 200 מיליון שקלים. "יציבות פיסקלית היא תנאי הכרחי לצמיחת המשק ולשמירה על גמישות הפעולה שלו במקרה של זעזועים כלכליים", נכתב בהצעה שתעלה לדיון בישיבת הממשלה.
בנוסף לקיצוץ בתקציב משרדי הממשלה, הצעת ההחלטה מבקשת גם להטיל על שר הרווחה ושר האוצר להורות לביטוח הלאומי לבצע קיצוץ בתקציב המנהלי שלו בשיעור דומה לזה שדורש האוצר מהממשלה.